SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KAD HRANA ZA PČELE POSTANE OTROVDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.792

 

Svedoci smo pojave na tržištu velikog broja različitih hranljivih materijala za pčele, koji po pravilu i deklaraciji sadrže sastojke biljnog porekla. Štaviše, pčelari u mnogim zemljama sveta, u velikom broju i koriste pomenute hranljive materijale koji se reklamiraju kao zamena za polen, s obzirom na opšte prisutan manjak polenskih paša u čitavom svetu. Međutim, novo istraživanje objavljeno u magazinu “Journal of Apicultural Research”, a sprovedeno od strane prof. Danijela Nikodema i kolega sa Fakulteta za poljoprivredne i tehnološke nauke u Draceni (Sao Paolo, Brazil), nas upozorava da sastojci koji čine ove hranljive materijale moraju pažljivo da se prate i ispitaju, s obzirom da i te kako mogu negativno da utiču na zdravlje pčela?

Vest možete u celosti pročitati na zaštićenom delu sajta SPOS-a, prethodnim prijavljivanjem na sajt pomoću šifre i kontrolnog koda sa ID članske kartice SPOS-a, kada će vam se u produžetku pojaviti cela vest. 

Napominjemo da je davanje svojih šifara trećim licima, ili prosleđivanje podataka sa zaštićenog dela sajta trećim licima, teško krivično delo, te da će oni koji to urade biti krivično procesuirani. Takođe će biti aktivirani i članovi Statuta SPOS-a koji to zabranjuju i preduzeće se predviđene mere. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien