SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA GRADNJU POGONA „NAŠ MED“!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.849

Kao što znate, 31. jula 2017. godine SPOS i opština Rača osnovali su Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo (OVDE). Danas, poslednjeg radnog dana u 2017. godini, dobili smo građevinsku dozvolu za gradnju Pogona, i tokom januara možemo da raspišemo javni poziv za izbor izvođača radova.

Najveći problem oko dobijanja građevinske dozvole imali smo vezano za EPS i mogućnost isporuke adekvatnog priključka struje. Kao što je već poznato, obratili smo se svim instancama, od Ministarstva energetike, preko Ministarstva poljoprivrede i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića do predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, svi su se maksimalno angažovali da nam pomognu, i rezultat je stigao danas! Velika zahvalnost svima njima na pregalačkom radu i prepoznavanju vrednosti ovog Pogona za Republiku Srbiju, koji će, nadamo se, vremenom pokrenuti i druge poljoprivrednike da shvate da je ovo jedini pravi put za napredak! Pravi ljudi na pravim mestima… Veliku zahvalnost dugujemo i članu Nadzornog odbora Pogona „Naš med“ doo Aleksandru Seniću, kao i predsedniku opštine Rača Nenadu Savkoviću, koji su se maksimalno potrudili da se sve ispuni u najkraćim mogućim rokovima i ovaj naporni i komplikovani posao privede kraju.  

Za 10. januar zakazan je sastanak sa projektantima Pogona, na kome će se sačiniti radna verzija javnog poziva za izbor izvođača radova. Kada svi parametri budu usaglašeni, objavićemo javni poziv, a molimo SVE PČELARE koji imaju poznanike među vlasnicima firmi koje mogu da izgrade ovakav objekat, da ih OBAVEZNO animiraju da se jave na javni poziv za gradnju našeg Pogona, kako bismo postigli što niže cene gradnje, i samim tim Pogon što pre izgradili. Te firme moraju biti pouzdane, da imaju reference kvalitetne gradnje kao i pridržavanja rokova gradnje… 

Pčelare još jednom pozivamo da pomognu izgradnju svog pogona donacijama kako bi on bio izgrađen što pre. Kako da to uradite, možete pročitati OVDE

OVDE možete pročitati dokle se trenutno stiglo sa donacijama. 

OVDE možete pročitati o prebacivanju do sada doniranih sredstava na račun Pogona, kao i o ukupnoj sumi do sada obezbeđenih sredstava za gradnju Pogona. 

Za nekoliko dana, predsednik SPOS-a razgovaraće detaljno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić o tome dokle se stiglo sa ovim projektom i koji su dalji planovi. 

Još jednom se zahvaljujemo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na svesrdnoj i nesebičnoj podršci koju su nam davali od samog početka realizacije ovog projekta! 

Pogon

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien