SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

LIDL ODBIO DA PRODAJE MED IZ MOLDAVIJE?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.619

Kako SPOS nezvanično saznaje, LIDL je odbio da plasira med firme AZA doo iz Starih Ledinaca kod Novog Sada, koji u sebi sadrži med uvezen iz Moldavije.

SPOS danas upućuje dopis LIDL-u da se izjasni da li je to tačna informacija. 

Ako se ispostavi da je tačna, to će biti svetao primer društvene odgovornosti prema potrošačima, jer govori da LIDL brine ne samo o kvalitetu proizvoda, već i o jasno označenom poreklu, jer potrošač jednostavno mora SVE da zna o proizvodu koji kupuje, pa i gde je proizveden, ali i o mnogo čemu drugom. 

SPOS upućuje velike pohvale LIDL-u kao i svim drugim odgovornim kompanijama na ovakvom i sličnim poslovnim potezima u budućnosti, jer potrošač uvek mora da bude na prvom mestu, i mora da mu bude jasno sve, pa i poreklo proizvoda, a onda on sam odlučuje da li će i šta će da kupuje. 

SPOS poziva sve trgovine da pokažu društvenu odgovornost i plasiraju samo med čije je krajnje poreklo nedvosmisleno poznato i jasno naznačeno na etiketi, jer je to nešto što potrošači meda u Srbiji traže, jer im je već godinama unazad dosta kako falsifikovanog meda, tako i proizvoda nedefinisanog ili nedovoljno poznatog krajnjeg porekla. 

Pored toga, građani Srbije sve više podržavaju kupovinu domaćih proizvoda, kao i godišnji odmor u Srbiji shodno preporukama Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i Turističke organizacije Srbije, jer je to jedini pravi put za oporavak domaće ekonomije. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien