SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

LOŠE ISKUSTVO SA BRZOM POŠTOM AKSDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.257

Naš član Goran Počuča imao je neprijatno iskustvo sa brzom poštom AKS, i poželeo je da svoje iskustvo podeli i sa drugim članovima SPOS-a, te njegovo pismo objavljujemo u celosti.

 

„U prošli petak sam putem telefona od preduzeća „Metaloplastika Srećković“, Vrnjci, Moravska dolina 1/1 poručio plastične posude za med u obliku mede od 180 ml, 200 komada čija je ukupna cena sa pdv-om 2400 din. Zamolio sam gospođu iz navedenog preduzeća da mi navedeno pošalje brzom postom „Pošte Srbije“, jer su bili mnogo jeftiniji od privatnih brzih pošta kad sam slao med pre izvesnog vremena i ja uvek preko njih šaljem proizvode mojih pčela. Ona mi je rekla da to nije moguće, jer imaju ugovor sa AKS-om i da cu dostava koštati manje od 500 dinara, ako se ne varam čak je spominjala nekih 380 dinara. 

Danas 01.12.2020. godine, u 12,20 časova mi je stigla navedena pošiljka, a zajedno sa njom i druga pošiljka, pet ambalaža za propolis kapi koju sam poručio iz Subotice. Vozač AKS-a mi je izvukao slip i naplatio ukupno 7700 din za navedene dve vrste robe iz različitih gradova i dostavu. Dao mi je jedan slip na kojem sam video da je dostava 890 dinara. Iza kombija AKS-a vozač automobila je svirao da se isti skloni, jer je ometao saobraćaj i vozač AKS-a je žurno otišao. Pošto mi se već desilo da mi je dostava više naplaćena od strane AKS-a obratio sam pažnju na slip i utvrdio da se on odnosi samo na (mede) iz Vrnjaca i da dostava iznosi 890 dinara umesto do 500 kako je gore pomenuta gospođa rekla, a vrednost robe je 2400 dinara. Ja sam prilikom preuzimanja robe mislio da je isti slip za obe pošiljke, ali naknadno sam utvrdio da nije. 

Potom sam nazvao vozača da ga pitam gde je drugi slip za pošiljku iz Subotice i isti mi je rekao da mi nije dao taj slip zbog žurbe da skloni kombi posto je vozač iza svirao, a cena dostave pošiljke iz Subotice je 500 dinara. Takođe mi je rekao da misli da sam robu iz Vrnjaca trebao platiti 440 dinara umesto 890, ako firma ima ugovor sa AKS-om, ali da je njemu slip izbacio tu cenu i da on na to nemože da utiče, a da on iz firme AKS sa sedištem u Subotici nema pojma sa kim je AKS u Vrnjcima napravio ugovor da on ne zna dali treba manje da naplati, već koliko bude pisalo na slipu. Takodje mi je rekao da ako se utvrdi da je došlo do nekog nesporazuma, da će mi on morati vratiti po njemu tih 450 dinara od svog novca. 

Onda sam par puta pokušao nazvati u glavno sedište AKS-a u Šapcu, ali se niko nije javljao. Potom sam revoltiran nazvao broj preduzeća „Metaloplastika Srećković“ i dobio istu gospodju od koje sam i poručio robu i pitao je zašto mi je naplaćeno više od duplo za uslugu dostave, a ona mi je rekla da ne zna da to moram videti sa njima. 

U 13,26 časova sam konačno dobio AKS, pročitao sa slipa broj ispod bar kod i NN gospođa mi je rekla da je došlo do izmene cene zbog veće težine i da je to odgovarajuća cena za paket od 13 kg. Odmah sam ne prekidajući veza paket stavio na vagu i uključio taster za uključenje rekavši samo da nešto proverim. U tom momentu se prekinula veza, a očitana vrednost težine je 5,80 kg. Nakon toga sam ih ponovo zvao, ali bezuspešno. Izvestio sam gospodu iz firme „Metaloplastika“ o načinu kako se vrši prevara nad njihovim cenjenim dugogodišnim kupcima i poslao im dokaze,a isti su mi izjavili da će prekinuti saradnju sa AKS-om. Firmama odgovara da prave ugovore sa tim privatnim brzim poštama jer oni plaćaju manje za usluge kad oni plaćaju, a kako će te iste brze pošte derati narod, to njih verovatno puno I ne interesuje, a ja kao mali pčelar koji u par meseci posalje nekoliko tegli meda sa njima nemože ni napraviti ugovor. Takodje fotografije koje šaljem Vama, poslao sam i AKS-ovom vozaču koji mi je dostavio robu da ih pokaže svom nadležnom u Subotici. Gospođa iz firme „Metaloplastika“ mi je dala broj radnika AKS-a sa kojim saradjuju ali mi se isti nije nijednom javio na više poziva, tako da sam i njemu poslao navedene fotografije. Obavestio sam nadležne o načinu kako NN lica iz preduzeća “AKS” vrše prevare, a oni su mi za ovakav problem rekli da je to delo „Sitna kradja, utaja i prevara“ do 5000 din za koje se goni po privatnoj tužbi. E to bi bilo „Mnogo skuplja pita nego tepsija“, tako da ovim putem nastojim da Vas obavestim šta mi se desilo sa nadom da ćete o ovome obavestiti naše cenjene članove koji mogu na osnovu tudjeg iskustva da više paze da ne budu prevareni, a da se smanji mogućnost lakog neovlašćenog trpanja para u svoje džepove od strane “nekih”, bez velike opasnosti da će snositi odgovornost zbog toga. Napominjem da su 450 dinara nikakve pare da bi se ovoliko trošilo vremena na pisanje i trošili živci, ali to je 100 posto više od cene usluge dostave i neću da dozvolim da me neko pravi budalom. Ako je nešto teško 5,8 kg I košta 2400 din, nemogu naplaćivati dostavu 900 din za 13 kg. Čuo sam da je slična situaciji I kod još nekih preduzeća za dostavu brze pošte, ali neću da imenujem jer nemam lično iskustvo I nemam dokaze, kao sada. Srdačan pozdrav rukovodstvu i radnicima SPOS-a.

 Bačka Topola,

 Počuča Goran“ 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien