SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ У ДУХУ СВЕТСКОГ ДАНА ПЧЕЛАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.219

УП „Пера Јовановић-Комирићанац“ у сарадњи са Образовно-васпитним центром из Осечине организовало је манифестацију ”Дан пчела и Мај месец математике”.

У организацији саме манифестације поред великог броја ученика учествовале су наставнице физике Сања Радојчић, математике Марија Николић и Гордана Васиљевић, информатике и рачунарства Виолета Миливојевић и биологије Јелена Николић. Кроз припрему активности деца су повезала теоријска знања из поменутих наука и преточила их у практичне радове кроз које се могао видети значај ових божанских бића како у природи тако и у науци. Пошто су главни гости били узраста до 6.година пред ученицима је био изазовни задатак како деци приближити основна знања о пчелама,као и њихов значај за човечанство. Правили су дигиталне постере, кошнице, моделе пчела, игрице са микробитом, слагалице,бојанке,постоље за фотографисање, радили ликовне радове са наставницом ликовне културе Горданом Гладовић. Простор су употпунили представници Народне библиотеке Осечина који су деци представили велики број књига кроз које се провлачи ова тема. Поред свега тога, деци су подељени беџеви са логом манифестације (који су израдили ученици 8-2), медењаци и мед који је дониран од стране пчелара удружења. Осмеси и одушевљење на дечијим лицима главни су показатељи да је наша идеја успела и да смо им бар мало помогли у схватању значаја пчела, али и приближили дух науке. Захваљујемо се ТО „Подгорина“ Осечина на помоћи приликом реализације манифестације.

Председник УП „ПЈК“ из Осечине Александар Николић

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE