SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NAGRADA ZA PRETPLATNIKE ČASOPISA „SRPSKI PČELAR“ TOKOM XII DRŽAVNOG PČELARSKOG SAJMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.551

Prethodnih dana, veći broj pčelara, prvenstveno iz inostranstva, pitao je da li postoji mogućnost da za vreme XII Državnog pčelarskog sajma izvrše pretplatu na časopis „Srpski pčelar“?
Tim povodom, obaveštavamo sve zainteresovane da će biti omogućeno, svima koji to žele, da izvrše pretplatu na časopis „Srpski pčelar“, za vreme trajanja XII Državnog pčelarskog sajma, 1. i 2. februara 2020. godine (program Sajma OVDE).
Pčelari iz inostranstva će moći da izvrše uplatu isključivo u dinarima u protivvrednosti od 55 evra, na dan uplate.
Za prvih 15 pčelara koji se pretplate na časopis za 2020. godinu obezbedili smo vrednu nagradu, tj. poklon KOMPLET ČASOPISA „SRPSKI PČELAR“ ZA 2019. GODINU.
Pozivamo vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i pretplatite se na časopis „Srpski pčelar“, neposredno na štandu SPOS-a, bez odlaska u banku i plaćanja visoke provizije banke iz inostranstva i obezbedite sebi vrednu nagradu – komplet časopisa za 2019. godinu. 

Pretplata iznosi 55 evra pre svega zbog POŠTARINE, jer je poštarina čak 3 evra po primerku, odnosno 36 evra godišnje, i kao što vidite, DOMINIRA u ceni pretplate iz inostranstva! 

Inače, ako više pčelara iz jednog mesta u inostranstvu želi da dobija časopis „Srpski pčelar“ može proći znatno jeftinije, tako što će svi oni (minimum je 16 pčelara) dobijati časopis na jednu adresu i istovremeno biti članovi SPOS-a iz inostranstva, te samim tim obezbediti i ID karticu SPOS-a koja će im omogućiti i neograničeni broj besplatnih ulazaka na državni pčelarski sajam u Beogradu, naravno od naredne godine. Evo i kako: 

 

KAKO POSTATI ČLAN SPOS-a AKO STE DRŽAVLJANIN NEKE DRUGE DRŽAVE I TAMO ŽIVITE? 

(Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija…) 

 

Po Statutu SPOS-a i društva pčelara iz inostranstva (sa čitave planete) sa svojim članovima mogu postati članovi SPOS-a, pošto je SPOS praktično međunarodna organizacija. Potrebno je da društva pčelara kontaktiraju SPOS i zatraže potrebnu dokumentaciju za učlanjenje u SPOS, na telefone 011/61-28-071, 060/444-02-87, 060/444-01-21, 060/444-01-24 ili mejl [email protected]

Članarina za SPOS je 19,58 evra po pčelaru, bez časopisa „Srpski pčelar“.

Za pčelare iz država regiona (ista poštarina) koji žele da istovremeno budu članovi SPOS-a sa primanjem časopisa Srpski pčelar na kućnu adresu (zbog povećanih troškova poštarine), njihovo matično društvo pčelara dužno je da uplati ukupnu članarinu u visini od 53,30 evra. Porodični član uplaćuje članarinu od 5,7 evra, po istom principu kao u Srbiji. Sredstva članarine mogu da se prenose SPOS-u isključivo sa računa društva pčelara iz inostranstva koje je član SPOS-a na devizni račun SPOS-a, s tim što proviziju za prenos sredstava SPOS-u plaća društvo pčelara član SPOS-a (podatke o računu ćete dobiti na gore navedene telefone ili mejl, kad potpišete pristupnicu).

Članovi iz inostranstva imaju sva prava kao pčelari iz Srbije (imaju delegata na Skupštini SPOS-a, imaju pravo na priznanja SPOS-a, besplatne oglase pojedinaca pčelara na sajtu SPOS-a i isticanje aktivnosti društava na sajtu SPOS-a, učešće na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu po povlašćenim uslovima kao i za članove SPOS-a iz Srbije, tj. bez plaćanja ulaznice – besplatno, popust na oglašavanje u časopisu „Srpski pčelar“ pod uslovima kao u Srbiji i slično), pravo na tegle SPOS-a (jedino što ih moraju preuzeti na teritoriji Srbije), osim prava koja su za sada praktično neostvariva u inostranstvu (prodaja meda preko SPOS-a, telefon za predsednike društava i slično).

Pošto se isporuka časopisa, ako postoji dovoljan broj članova koji primaju časopis „Srpski pčelar“, može vršiti i putem tzv. „M“ vreća (na adresu društva pčelara – što pojeftinjuje poštanske troškove, ali pčelari preuzimaju časopis u društvu, a ne dobijaju ga na kućnu adresu), onda je ukupna članarina DOSTA MANJA PO PČELARU. Ne šaljemo „M“ vreće za manje od 16 članova SPOS-a. Inače, „M“ vreće se mogu slati u sve zemlje Evrope (prethodno proveriti da li carinski organi vaše države ne traže neka dodatna plaćanja za dostavu časopisa na taj način, što bi padalo na teret vašeg društva pčelara). U tom slučaju, iznos članarine sa časopisom, po članu je:

1) od 16 do 20 članova SPOS-a, po članu, cena je: 31,50 evra

2) od 21 do 39 članova SPOS-a, po članu, cena je: 29,50 evra

3) od 40 do 60 članova SPOS-a, po članu, cena je: 27,40 evra

4) od 61 do 81 članova SPOS-a, po članu, cena je: 27 evra

Za veće količine od datih treba pozvati stručnu službu da izračuna cenu po komadu. Za sve nejasnoće obratite se stručnoj službi SPOS-a na gore navedene brojeve telefona ili mejl. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien