SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NAZNAKA KONAČNOG REŠAVANJA PROBLEMA REGISTRACIJE PČELARSKIH VOZILA?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.800

Kao što znate, godinama nas prati problem registracije pčelarskih vozila, i iako smo imali dosta obećanja nadležnih da će problem biti rešen, do danas se to nije dogodilo na očekivani način koji bi bio usklađen sa zemljama koje su po tom pitanju najnaprednije.

SPOS se ove godine ponovo obratio MUP-u Srbije i dobio je odgovor da MUP nije nadležan (OVDE), već Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja. Zatim smo se obratili Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja, i takođe dobili odgovor da nisu nadležni (OVDE). 

Sa Ministarstvom poljoprivrede već duže vreme se razgovaralo i tražila su se rešenja, i danas je zakazan sastanak na kojem bi ovo pitanje trebalo konačno trajno da se reši na neki od mogućih načina, a SPOS naravno preferira hrvatski model kao najjednostavniji i najkorektniji, čija bi primena u Srbiji dala vetar u krila pčelarstvu, jer se selećim pčelarenjem trenutno bavi svega 44,2% pčelara SPOS-a, a cilj je da taj broj dostigne bar dve trećine članova, te da se tako dupliraju količine meda koje idu u izvoz i donose devizni priliv Republici Srbiji. 

Ispred Ministarstva poljoprivrede, sastanku će prisustvovati državni sekretar Atila Juhas, SPOS će poslati svoje predstavnike, a sastanak će se održati u Agenciji za bezbednost saobraćaja 20. oktobra. 

Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede na pomoći, želji i razumevanju za važnost rešavanja ovog osetljivog pitanja. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien