SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REŠEN PROBLEM U KLADOVU OKO PRIJAVLJIVANJA STANJA NA PČELINJAKUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.060

Kao što se sećate, Kladovo je i prošle godine imalo problema sa prijavom stanja na pčelinjacima u oktobru, zbog odlaska tamošnje veterinarske stanice u stečaj. Tada je SPOS reagovao i Uprava za veterinu je našla tehničko rešenje za prevazilaženje ovog problema. Reagovali smo i ove godine i Uprava za veterinu nam je upravo dostavila rešenje za ovu godinu.

Evo kako je izgledalo rešenje za prošlu godinu, pogledajte OVDE

U cilju omogućavanja pčelarima ostvarivanje subvencija, preuzela je obaveze i sada VS iz Negotina – sada pod drugim nazivom: Animal duo vet.

Pčelari su usmenim putem, po otključavanju Centralne baze, obavešteni, a sa mesno nadležnim republičkim veterinarskim inspektorom je dogovoreno da i SO Kladovo pčelare animira putem medija kako bi svi bili obavešteni gde i kome da se obrate, a to će uraditi i SPOS putem ovog saopštenja.

VS Animal duo vet raspolaže dovoljnim brojem pločica kako bi sva nova pčelinja društva bila obeležena, pčelarima je omogućeno da popunjavanje lista vrše ručno ili elektronskim putem, u zavisnosti kako mogu to da učine.

Po dogovoru sa odeljenjem OIR podrške dogovoreno je da se sada produži period unosa podataka u Centralnu bazu Uprave za veterinu, kako bi što veći broj pčelinjaka bio obuhvaćen do 31. 10. 2016. 

Zahvaljujemo se načelnici Veterinarske inspekcije Srbije, gospođi Ljiljani Ivanjac, na brzoj reakciji i pomoći pčelarima Kladova. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien