SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

„НЕ ДАМ ИМ МЕД НИ ДА ДАЈУ 10 ЕВРА!“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.017

Објављујемо писмо једног нашег познатог пчелара, које нам је управо пристигло.

 

Поштовани председниче СПОС-а, поштовани чланови ИО СПОС-а,

 

Данас су ме звали телефоном из фирме Медино, и понудили ми 5 евра за килограм меда у откупу, иако су сигурно видели на сајту СПОС да је Погон „Наш мед“ већ узорковао мој мед! Какво непословно понашање! И то је цена за „неку“ прву класу, без детаља о томе шта је то „прва класа“. Чујем да је „друга класа“ 3,5-4,0 евра.

А онда вратим филм, што ми Срби ретко радимо, и сетим се да су до 15. јула (пре месец дана) нудили само 4,1 евро за килограм, а пошто је тог дана Погон СПОС-а понудио тада важећу тржишну цену 4,6 евра за килограм (до 4,67 евра са платинастом картицом лојалности), одмах сутрадан је и Медино почео да нуди пчеларима 4,5 евра! Ви сте из СПОС то лепо и објавили текстом на сајту „ЗНАЧИ, МОЖЕ СЕ“!

Јер заиста, како дотле није могло, а онда одједном може? Има ли краја исцрпљивању пољопривредника Србије ниским ценама откупљивача пољопривредних производа? Очигледно има, и нека пчелари Србије буду пример свим осталим нашим пријатељима пољопривредницима да се итекако може средити тржиште својом иницијативом, а уз пуну свестрану подршку државе и локалних самоуправа, како је то СПОС постигао! 

Да ми сада Медино или било који други пакер меда понуди и 10 евра по килограму, ја им мојих 1.800 кг багремовог меда НЕ БИХ ДАО! Доста је било играрија са нама…

Апсолутно знам да ће само наш Погон СПОС-а „Наш мед“ моћи да нам обезбеди најбољу цену меда у откупу сходно тржишној цени у тренутку откупа, просто зато што нема газду који тражи профит! У ствари, има га. МИ СМО КОЛЕГЕ ПЧЕЛАРИ ГАЗДЕ сада када имамо Погон! Профит је уграђен у нашу цену меда, и више се нећемо понижавати да радимо у бесцење.

На нама је да сада очувамо пчеле кроз предстојећу јесен и зиму и да наредне године оне сакупе НАШ МЕД који ћемо пласирати преко Погона „НАШ МЕД“ по најбољим тржишним ценама.

Од како продајем мед у СПОС-овим теглама, значајно сам увећао профит са пчелињака јер све више меда продајем и у малопродаји, и свој мукотрпни рад реално наплаћујем. Они који су се играли са мном годинама ме више не интересују, сада имамо наш заједнички Погон „Наш мед“ и нема више зиме за нас пчеларе, бар што се продаје меда тиче. 

Зоран Крстић,
професионални пчелар из Власотинца

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien