SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NORVEŽANI ODUŠEVLJENI SRPSKIM MEDOMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.562

Da Srbija može da se pozicionira kao zemlja kvalitetne hrane, a pre svega meda najvišeg kvaliteta, pokazuje nam primer plasmana srpskog meda u Norvešku. Za samo godinu dana, konzorcijum firmi i pojedinaca: JDM Beograd, Sanum Per Fructus Kragujevac, Happy Honey Beograd i gospodin Dragan Marković izvezao je kompaniji Honnig AS oko 250.000 tegli bagremovog, suncokretovog i lipovog meda. Sa ovim rezultatom, navedeni konzorcijum je jedan od najvećih izvoznika finalnih proizvoda od meda u Srbiji.

Happy Honey kao glavni nosilac posla je dobitnik i ovogodišnje prestižne nagrade Najbolje iz Srbije u izboru Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine i telekomunikacija. Nagradu je u ime kompanije primio generalni direktor Darko Mandić, a u prisustvu Predsednice Vlade Ane Brnabić i ministara.

 

Brend pod etiketom Honnig AS je jedan od prvih srpskih proizvoda u svetu gde je ime SERBIA istaknuto velikim slovima i gde poreklo postalo garancija kvaliteta. Ukusom, bojom, mirisom, a i samim pakovanjem i etiketom stvorena je nova slika o srpskom medu, a cilj je da se ovaj proizvod što više izvozi direktno na rafove prodavnica, a ne kao rinfuz koji pojedini veliki pakeri u Evropi mešaju sa kineskim i južnoameričkim medom dobijajući finalni proizvod prosečnog kvaliteta i niske cene.

 

Potrošači u Norveškoj su upoznati sa kvalitetom srpskog meda, zahvaljujući i Ambasadi Kraljevine Norveške u Republici Srbiji koja je kroz nekoliko projekata podržala naše pčelare. Promociju srpskog meda vrši i Norveško društvo u Srbiji koje čestim akcijama poziva svoje članove, kao i naše zemljake u Norveškoj da konuzmiraju srpski med koji mogu kupiti u stotinama elitnih supermarketa Meny.

 

Članove SPOS-a koji su zainteresovani za saradnju u otkupu meda, pozivamo da se jave na telefon Vladimira Milanovića: 0606576501 u Kragujevcu. Konzorcijum daje punu podršku SPOS-u u promociji srpskog meda i nadamo se uspešnom zajedničkom radu na povećanju proizvodnje i plasmana na domaćem i izvoznim tržištima.

Darko Mandić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien