SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

НОВА ПОДРШКА ДРЖАВЕ ПЧЕЛАРСТВУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 8.583

Министар пољопривреде обећао је данас председнику СПОС-а да ће и пчелари моћи да од марта конкуришу за подршку пчеларству, у оквиру новог програма Министарства пољопривреде за подршку пољопривреди, који ће поделити 38 милиона долара, тако што ће пчелари одмах уложити само 10% сопствених средстава, 50% ће добити бесповратно, а за 40% добиће повољни кредит.

Детаљи ће ускоро бити објављени. 

У овој фази припреме наведене подршке, данас је са министром Браниславом Недимовићем договорено да у најкраћем року пчелари СПОС-а предложе списак опреме који ће моћи да се набавља, а договорена је и могућност да пчелари могу да конкуришу за градњу или адаптацију (грађевинске радове) објеката, за пчеларске просторије у домаћинству, те и за ту сврху шаљите конкретне предлоге. 

Рок за достављање предлога СПОС-у је среда, 10. фебруар. Предлоге шаљите искључиво на мејл [email protected] 

Немојте достављати предлоге за опрему која се већ налази на списку опреме коју субвенционира Министарство са 50-65%, њу ћемо свакако предложити, када објединимо постојећи списак са списком који ће предложити чланови СПОС-а. Онда ћемо видети шта ће од наших предлога моћи да се уврсти у програм подршке, надамо се да ће коначни списак бити истоветан нашем предлогу, или коригован, сходно системским плановима Министарства. 

Очекује се да гаранција за враћање кредита буде сама набављена опрема. 

Велика захвалност министру пољопривреде Браниславу Недимовићу и председници Владе Србије Ани Брнабић на подршци развоју пчеларства. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien