SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVI BRENDOVI NA NOVOSADSKOM PČELARSKOM SAJMU „DANI MEDA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.604

Peti Novosadski pčelarski sajam „DANI MEDA“, koji je održan od 17. do 19. aprila 2015. godine, ostaće zapamćen kao manifestacija na kojoj su prvi put potrošačima predstavljene dve elegantne tegle, različite, a svaka lepa na svoj način.

No, pre Novosađana i drugih posetilaca ovog Sajma, obe tegle predstavljene su na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada dva dana pre početka manifestacije, kao i prilikom gostovanja čelnih ljudi Društva na RTV, Novosadskoj TV, TV Panonija, te i u izjavama za radio i štampane medije, čiji su novinari posećivali štandove tokom tri sajamska dana.

Fruškogorski lipov med, proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom (Društvo pčelara „ Jovan Živanović“ Novi Sad dobilo je u februaru ove godine od Zavoda za intelektualnu svojinu rešenje o priznavanju statusa ovlaščenog korisnika imena porekla Fruškogorski lipov med) nakon zvaničnih promocija po završetku projekta „Lipov med za održivi razvoj dunavskog mikroregiona“, ponuđen je i na tezgama. Od četiri proizvođača ovog, u Srbiji prvog registrovanog monofloralnog meda, na Sajmu su izlagali Vladimir Hunjadi i Berendika Bore.

Ranije dizajnirane, ali realizovane zahvaljujući projektu „Reka meda“ (SPOS uz pomoć EU i Austrijske razvojne agencije) zaštićene tegle sa zaštićenim znakom na etiketi „Naš med“, napunjene su raznim vrstama meda i ponuđene kupcima. Med jeste raznovrstan, ali su pčelari, na čijim tezgama je prodavan, pčelari SPOS-a koji primenjuju Dobru pčelarsku praksu – standard kvaliteta kojim je predviđen čitav niz mera i postupaka koje primenjuje pčelar, kako bi osigurao zdravstvenu ispravnost i punu bezbednost proizvoda za tržište.

Od dvadeset članova Društva pčelara „Jovan Živanović“ Novi Sad koji med proizvode poštujući standard DPP, njih troje je ponudilo Novosađanima proizvode sa etiketom „Naš med“ u jedinstvenoj tegli SPOS-a: Ljubica Vorgić, Dobrila Čupić i Vladimir Hunjadi.

Svi oni bili su odlični promoteri dva nova brenda, objašnjavajući potencijalnim i stvarnim kupcima značaj standarda u pčelarskoj proizvodnji.

 

Ika Mitrović, sekretar Društva pčelara „Jovan Živanović“ Novi Sad

 

Cupic velika

1 2 3 4 5 6

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien