SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

НОВИ ДАТУМ VII ПЧЕЛАРСКОГ САЈМА У ВРАЊУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.935

Извршни одбор СПОС-а променио је, на својој седници од 15. марта, датум одржавања VII Пчеларског сајма југоисточног Балкана у Врању са 28. септембра на 21. септембар 2024. године, како би се избегло поклапање са манифестацијом у Куманову.

Програм сајма остао је исти: 

 

 

SAVEZ PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE 

GRAD VRANJE 

u saradnji sa 

SAVEZ PČELARSKIH UDRUŽENJA SEVERNE MAKEDONIJE 

SAVEZ PROFESIONALNIH PČELARA GRČKE 

SAVEZ UDRUŽENJA PČELARA REPUBLIKE SRPSKE 

NACIONALNA FEDERACIJA PČELARA ALBANIJE 

uz podršku

DRUŠTVA PČELARA „MATICA“ VRANJE 

 

organizuju 

 

SEDMI PČELARSKI SAJAM 

JUGOISTOČNOG BALKANA

 

„OTVORENI BALKAN“ 

 

(Severna Makedonija, Grčka, Republika Srpska, Albanija, Bugarska, Turska, Crna Gora)

Sportska hala Grada Vranja

Datum: 28. septembar 2024. godine

Radno vreme: 7-19 sati 

 

 

BESPLATAN ULAZ ZA SVE

BESPLATAN PARKING ZA IZLAGAČE I POSETIOCE U DVORIŠTU SPORTSKE HALE

POTPUNO BESPLATNI ŠTANDOVI ZA IZLAGAČE

DO 20% PROMOTIVNOG POPUSTA NA KOTIZACIJU ZA IZLAGAČE 

(NEMA plaćanja 20 evra po kvadratu za štandove kao na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu)

 

 

OSNOVNE INFORMACIJE O SAJMU 

U organizaciji SPOS-a, u subotu, 28. septembra 2024. godine održaće se u Vranju Sedmi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana sa međunarodnim učešćem, sa kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. 
SPOS je u saradnji sa Gradom Vranjem obezbedio da ulaz na sajam i ove godine bude besplatan za sve zainteresovane pčelare i građane. 
Očekujemo veliku posećenost sajma od strane pčelara iz Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske, Turske i Crne Gore, jer ovaj deo Balkana jednostavno nema sličnu manifestaciju ovako velikog obima, a naša pčelarska oprema je izuzetnog kvaliteta i korektnih cena. Dosadašnja neverovatno velika poseta Sajmu je to i pokazala.  

 

USLOVI UČEŠĆA NA SAJMU 

SPOS je svojim značajnim učešćem u organizaciji sajma, obezbedio znatno povoljnije cene izložbenog prostora od redovnih zbirnih cena važećih na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu, pošto se pokazalo da su sajmovi izuzetna prilika za plasman većih količina meda naših pčelara, plasman opreme po povoljnim cenama za pčelare i posebno za ugovaranje budućih poslova – što je sve učestalija pojava koja izlagačima donosi najveći profit, usled posete velikog broja stranih kupaca pčelarske opreme na veliko. 
Zabranjeno je korišćenje jednog štanda za više izlagača, u suprotnom se nosiocu štanda utvrđuje obaveza da na prvom narednom SPOS-ovom državnom sajmu na kome učestvuje, plati duplo veću kotizaciju SPOS-u, plus što se odmah po utvrđivanju prekršaja udaljava sa sajma. Prodaja van zakupljenog izlagačkog prostora je najstrožije zabranjena, te onaj za koga se utvrdi da se time bavi, takođe je dužan da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuje (bez obzira da li je to sajam u Vranju ili Beogradu), plati duplo veću kotizaciju, plus što se odmah po utvrđivanju prekršaja udaljava sa sajma. Prodaja repromaterijala (satne osnove…) i pčelarske opreme, na štandovima namenjenim prodaji pčelinjih proizvoda i preparata na bazi pčelinjih proizvoda, najstrožije je zabranjena, i oni koji to budu radili odmah će biti udaljeni sa sajma, a takođe su dužni da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuju, plate duplo veću kotizaciju. Kotizacija za izlaganje literature je povlašćena na poseban način. 

Izlagači su dužni da poštuju sve pozitivne propise Republike Srbije prilikom izlaganja. Uplatom kotizacije smatra se da ste prihvatili sve uslove objavljene u ovoj informaciji. 

Ove godine se Sajam održava u Sportskoj hali.

Svaki štand imaće natpis sa imenom firme ili vlasnika, koji je uključen u cenu. 

 

CENOVNIK IZLAGANJA NA SAJMU

(molimo da se prijavite najkasnije do 5. aprila 2024. i tako obezbedite do 20% popusta na kotizaciju ili do 5. jula i tako obezbedite do 10% popusta na kotizaciju)

 

CENE KOTIZACIJE u dinarima (bez PDV)

(ovo je UKUPNA cena, nema posebnog plaćanja štandova kao u Beogradu)

Redovna cena

– 20%

PROMOTIVNOG POPUSTA ZA SEDMI SAJAM, za uplate do 5. aprila 2024.

10%

PROMOTIVNOG POPUSTA ZA SEDMI SAJAM, za uplate do 5. jula 2024.

+ 40%

za uplate od 6. jula 2024. do početka Sajma / u tom periodu nema garancije da ćete imati obezbeđen štand od organizatora

Oprema i ostalo (za tezge i štandove do 9 kvadratnih metara)*

26.749

samo

21.399

samo

24.074

37.448

Oprema i ostalo (za štandove od 10 do 18 kvadratnih metara)*

33.436

samo

26.748

samo

30.092

46.810

Oprema i ostalo (za štandove od 19 do 27 kvadratnih metara)*

60.185

samo

48.148

samo

54.166

84.259

Pčelinji proizvodi (za firme i nečlanove SPOS-a)*

25.399

samo

20.319

samo

22.859

35.559

Pčelinji proizvodi (za članove SPOS-a)*

8.466

samo

2.116
(75% popusta)

7.619

11.852

Literatura (u pisanom i elektronskom obliku)*

3.022

samo

1.209

samo

1.360

2.115

*- cena se uvećava za 10% u slučaju da izlagač na tezgi ili štandu namenjenom prodaji opreme želi da prodaje i pčelinje proizvode (med, polen, propolis, sirovi vosak, perga, matični mleč… ili preparate na bazi pčelinjih proizvoda). Na Sedmom sajmu u Vranju neće biti moguće birati lokaciju štanda. 

Zakup više štandova od strane jednog izlagača jeste dozvoljen, ali štandovi ne mogu biti spojeni jedan sa drugim, već moraju biti razdvojeni. 

Štandovi za pčelinje proizvode (za nečlanove SPOS-a) ne mogu biti veći od 9 kvadratnih metara. Za članove SPOS štandovi za pčelinje proizvode su širine do maksimalno 1,5 metara. 

Ove godine, organizator će obezbediti svakom izlagaču bar 1 štand od 9 kvadratnih metara, koji podrazumeva prostor od 3×3 metra, delimično pokriven krovom i obeležen tablom sa imenom izlagača ili njegove firme, sa jednim stolom dužine 1-2 m. Ako izlagač zakupi više od 9 kvadratnih metara, sav prostor koji prevazilazi 9 kvadratnih metara, uređuje sam. 

 

 

 
Nije dozvoljeno zauzimanje prostora van okvira izlagačkog štanda. U slučaju da neko od izlagača to čini, biće odmah udaljen sa sajma. 
Nije dozvoljena prodaja bilo kakvih drugih proizvoda osim pčelinjih (u koje su uključene mešavine i proizvodi na bazi pčelinjih proizvoda), na štandovima za koje je plaćena povlašćena kotizacija za članove SPOS-a za izlaganje pčelinjih proizvoda i proizvoda na njihovoj bazi. U slučaju da se to dogodi, izlagač će trenutno biti udaljen sa štanda, a takođe je dužan da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuje (bez obzira da li je to sajam u Vranju ili Beogradu), plati duplo veću kotizaciju. Pčelari izlagači – članovi SPOS-a, koji ove godine plaćaju povlašćenu kotizaciju, moraju biti članovi SPOS-a i u 2023. i u 2024. godini da bi izlagali pod povlašćenim uslovima. 
Svi izlagači su dužni da svoju robu plasiraju na sajmu u skladu sa zakonskim propisima, a u suprotnom sami snose kompletnu zakonsku odgovornost. 

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE 

Prijava za učešće na sajmu obavlja se sledećom procedurom. Uplatu izvršite na račun SPOS-a u Poštanskoj štedionici: 200-2361360102033-24, a uplatnicu sa podacima ispisanim na propisanom obrascu (ime i prezime, puna adresa, telefoni, mejl, spisak svega što izlažete, naziv društva pčelara preko koga ste član SPOS-a…) šaljete na adresu SPOS-a sa naznakom “Za sajam u Vranju”. 
Izlagači iz inostranstva plaćaju potpuno istu kotizaciju (u evrima), ali se za uputstva o uplati moraju javiti knjigovođi SPOS-a Jagodi Milenković na telefone (011) 61-28-071, (060) 444-01-24, radnim danom od 9 do 13 sati, ili na mejlove: [email protected] i [email protected] 

 

OSTALO 

Obezbeđeno je: besplatan parking za izlagače i posetioce koji se nalazi odmah pored hale.

Za potrebe smeštaja i dolaska do Vranja kontaktirati predsednika Društva pčelara „Matica“ iz Vranja Čedomira Mladenovića na telefon 063/8542-898 

 

DOBIJANJE MARKETINŠKOG PROSTORA VAN ŠTANDA 

Dobijanje marketinškog prostora, van štanda izlagača, doplaćuje se SPOS-u uz kotizaciju, 2.791 dinara (+PDV), po metru duže strane reklame, ili 2.326 dinara (+PDV) za reklame čija je duža strana kraća od jednog metra. Izlagač sam izrađuje reklamu, bira mesto za nju i sam je postavlja (u skladu sa bezbednosnim zakonskim propisima). U slučaju postavljanja reklame van plaćenog mesta za reklamu, izlagač na prvom narednom SPOS-ovom sajmu plaća duplo veću kotizaciju. 

 

OBRAZAC PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA SAJMU 
 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA 
SEDMOM PČELARSKOM SAJMU JUGOISTOČNOG BALKANA

Ime firme

sa imenom i prezimenom vlasnika:

 

Ime i prezime (za one koji nemaju firmu):

 

Puna adresa:

 

Fiksni telefoni:

 

Mobilni telefoni:

 

Mejl:

 

Naziv društva preko koga ste platili članarinu SPOS-u (za izlagače pčelinjih proizvoda koji nemaju firmu):

 

Visina uplaćene kotizacije SPOS-u:

 

Datum uplate kotizacije SPOS-u:

 

Kvadratura štanda koji zakupljujete:

 

Tekst koji želite da se ispiše na tabli na štandu (to je uglavnom ime vaše firme ili ime i prezime vlasnika) (čitko popunite!)

 

Potpis izlagača:

 

Spisak svega što izlažete:

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE