SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVI PUT ISPRED POGONA „NAŠ MED“ U RAČIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.200

Zahvaljujući predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, kao i upornosti rukovodstva opštine Rača, posebno Aleksandra Senića i Nenada Savkovića, ispred Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo uskoro kreće zamena tj. izgradnja potpuno nove deonice puta Rača-Topola neposredno ispred odnosno levo i desno od fabrike.

Ova deonica ne samo da će biti nova, već će imati regulisan odvod vode kroz novoizgrađenu atmosfersku kanalizaciju, kao i izgrađene trotoare koji sada ne postoje. 

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, potpisao je u petak nal0g za izgradnju, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije da izdvoji sredstva za ovu namenu. 

SPOS se zahvaljuje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, Aleksandru Seniću i Nenadu Savkoviću iz rukovodstva opštine Rača, savetnici u Jedinici za implementaciju strateških projekata kabineta predsednice Vlade Maji Bojović, kao i šefu Jedinice za implementaciju strateških projekata kabineta predsednice Vlade Peđi Sovilju, na svemu što su uradili za naš Pogon, a sada i za izgradnju i ovog puta, koji će umnogome urediti stanje oko našeg Pogona, kako u funkcionalnom pogledu, tako i u lepšem izgledu prilaza Pogonu, koji će ceo kompleks učiniti još modernijim i lepšim.

Ono što je posebno interesantno jeste informacija koju je danas na svečanoj akademiji povom slave opštine Rača izrekao Aleksandar Senić, a to je da je prilikom skeniranja zemljišta najmodernijim skenerima, a povodom pripreme gradnje autoputa „Vožd Karađorđe“ koji će proći kroz Raču kako je već i najavljeno (OVDE), ustanovljeno da u selu Viševcu u unutrašnjosti brda po imenu Gradište, u čijem podnožju se nalazila rodna kuća Karađorđa Petrovića, po svemu sudeći leži najstarije neolitsko naselje u Evropi! Saznanje je toliko važno, naročito ako se pokaže da je nalazište starije od Vinče kako očekuju nemački arheolozi, i još važnije je da će istraivanje lokaliteta preuzeti i finansirati međunarodni tim arheologa, jer se radi o lokalitetu svetskog značaja. Sve to će značajno unaprediti turističku ponudu ovog kraja, a Rača će postati svetski poznato mesto. Rodno mesto Vožda Karađorđa, selo Viševac, nalazi se na samo 8 km od našeg Pogona, što otvara neslućene mogućnosti za dalji razvoj Pogona i njegovu promociju. 

Idemo dalje! 

 

Deonica puta Rača-Topola koja će biti rekonstruisana na prostoru ispred, kao i levo i desno od fabrike 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien