SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OBJAVLJEN NOVI PRAVILNIK O REGISTRACIJI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I OBNOVI REGISTRACIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 8.036

Ovih dana objavljen je novi Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

Pravilnik u celosti možete pogledati OVDE

Nacrt Pravilnika predviđao je za pčelare podnošenje dodatne dokumentacije prilikom obnove registracije, ali je SPOS reagovao pravovremeno i u Ministarstvu poljoprivrede i u kabinetu premijera, jer su to podaci koje država već ima u odgovarajućim registrima, te je taj deo nacrta obrisan. 

Interesantna novina je promena u odnosu na prethodni Pravilnik jer će sada bračni drugovi moći da imaju dva posebna gazdinstva, što do sada nije moglo, jer bračni drugovi nisu mogli da registruju dva poljoprivredna gazdinstva iako su bili prijavljeni na dve različite adrese. 

Naime, iz prethodnog Pravilnika izbrisana je rečenica “Bračni drugovi mogu da budu upisani samo u jedno porodično poljoprivredno gazdinstvo”. Zbog takve odrednice u prethodnom Pravilniku bračni parovi su se čak i razvodili, a najveći problem postojao je u manjim selima, gde je adresa stanovanja zapravo ime sela, pošto u selu nema ulica. 

Pravilnik obavezno pročitajte u celosti, jer sa sobom nosi i druge sitne, ali bitne izmene koje treba imati na umu u svakom trenutku. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien