SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARSKI SAJAM JUGOISTOČNOG BALKANA U SEPTEMBRU U VRANJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.064

U utorak, 16. maja 2017. godine, predsednik SPOS-a sastao se sa gradonačelnikom Grada Vranja, radi realizacije zajedničke inicijative da se u Vranju organizuje Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana.

Naime, IO SPOS-a saglasio se da je u cilju regionalne promocije Srbije, srpskih pčelara i srpske pčelarske privrede, neophodno organizovati još dva pčelarska sajma na teritoriji Srbije, u centrima koji mogu okupiti širi region, i tako Srbiji i srpskim pčelarima i proizvođačima pčelarske opreme doneti dodatni benefit. U Novom Sadu organizovaće se Pčelarski sajam dunavskog regiona, koji ima za cilj da okupi pre svega pčelare Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Austrije, dok će se u Vranju organizovati Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana, koji ima za cilj da okupi pre svega pčelare Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske i Turske. Ovakav pristup doprineće sveopštoj koristi pčelarstva Srbije, te će korist od ovakve prezentacije srpskog pčelarstva i srpske pčelarske privrede, imati i pčelari i proizvođači pčelarske opreme. 

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Vranja dr spec. Slobodan Milenković, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, agroekonomiju i razvoj sela Aleksandar Janjić, predsednik Društva pčelara „Matica“ iz Vranja Čedomir Mladenović sa saradnicima, i predsednik SPOS-a. 

Iako je na prethodnom sastanku postignuta okvirna saglasnost o potrebi organizovanja Sajma koji bi doprineo promociji ne samo pčelarstva Srbije, već itekako i Vranja i okoline, kao sajamskog Grada, koji pomaže jedan od danas najznačajnijih sektora poljoprivrede. O turističkom aspektu organizovanja ovakvog prestižnog sajma nema potrebe ni govoriti, a Grad Vranje itekako ima šta da ponudi turistima. 

Iz navedenih razloga, usaglašeni su svi detalji organizovanja Sajma, a prvi Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana biće organizovan 16. septembra 2017. godine. 

Lokacija održavanja je Sportska hala Grada Vranja, koja ima idealne uslove za organizaciju ovakvog Sajma. Učesnici sastanka obišli su lokaciju i sproveli inspekciju potencijalne lokacije Sajma, utvrdili da ima više nego dovoljno adekvatnog prostora, kao i posebnu salu za predavanja idealnih proporcija, te su zaključili da postoje tehnički uslovi za organizaciju Sajma. 

U toku je usaglašavanje tehničkih detalja Ugovora o organizaciji Sajma, koji će narednih dana biti i potpisan. 

Zahvaljujemo se Gradu Vranju i njegovom vizionarskom rukovodstvu, koji su nakon prethodnog razgovora (OVDE), predvideli i sredstva u budžetu Grada za pomoć u organizaciji ovog Sajma, te tako stvorili preduslove da se dogovor i realizuje, na opštu korist i zadovoljstvo, kako pčelara i proizvođača pčelarske opreme iz cele Srbije, tako i Grada Vranja koji će ovakvom manifestacijom ostvariti svoje specifične ciljeve i posebno podržati razvoj pčelarskog sektora u svom Gradu. 

Vranje

DSC_5677 DSC_5678 DSC_5680 DSC_5681 DSC_5684 DSC_5686

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien