SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODLAZAK NA PČELINJAK – DA ILI NE?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 22.711

Kao što smo već objavili pre par dana, i predsednica Vlade i ministar poljoprivrede obećali su nam da će regulisati da pčelari stariji od 65 godina mogu na pčelinjake i ako se uvede zabrana njihovog kretanja.

U međuvremenu je zabrana kretanja uvedena, za osobe starije od 65 godina u gradskim sredinama, kao i starije od 70 godina u seoskim sredinama. 

Međutim, situacija se strašno komplikuje, danas je zatvoren i aerodrom u Beogradu, očekuje se i zatvaranje granica za prolaz automobilima, tako da zbog izmenjenih okolnosti, država za sada stoji na stanovištu da se ne može ići na pčelinjake. 

SPOS uveliko i dalje pokušava argumentacijom da ubedi nadležne da dozvole pčelarima da ISKLJUČIVO KOLIMA IDU NA PČELINJAK I DA NIGDE NE SMEJU IZMEĐU KUĆE I PČELINJAKA DA NAPUŠTAJU VOZILO, čak ni za kupovinu goriva (to mora neko mlađi unapred da im pripremi), ali za sada bezuspešno. 

Ako bude nekih promena, ISTE SEKUNDE ćete biti obavešteni. Prema tome, pratite sajt SPOS-a, nemojte pozivati telefone SPOS-a zbog toga i usporavati rad na projektima koje sprovodimo, jer je situacija kritična, vremena je malo, zaposleni i dalje rade, ne rade od kuće do daljeg, a sve ćete informacije PRAVOVREMENO odnosno MOMENTALNO dobijati preko sajta SPOS-a, kako po ovom, tako i po drugim pitanjima. 

Što se tiče noćnog kretanja do pčelinjaka i eventualnih selidbi, za to bi se mogla primeniti objavljena procedura, jer u njoj ne piše ništa što bi nama zabranilo takvo postupanje, detaljnije pročitajte OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien