SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA APRIL 2020.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.875

 

Danas je završen časopis „Srpski pčelar“ za april 2020. godine.

 

Kao što je poznato, u zemlji je na snazi vanredno stanje, kao mera sprečavanja širenja korona virusa i samim tim otežani su uslovi rada i stvaranja u svim sferama. I u takvim otežanim uslovima časopis „Srpski pčelar” je završen i biće na vreme dostavljen pčelarima.

 

Časopis će se štampati u ponedeljak i utorak 23. i 24. marta, a pakuje se i šalje u sredu i četvrtak 25. i 26. marta i već od 27. marta stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.

 

U novonastalim okolnostima, moguća su razumna kašnjenja u dostavljanju časopisa, te budite u kontaktu sa svojim poštarom već od 27. marta.

U slučaju preterano dugog kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne.

 

Podsećamo vas da se od februarskog broja isporuka časopisa nastavlja samo onima koji su uplatili članarinu SPOS-a sa časopisom za 2020. godinu. Zato vas još jednom pozivamo da to što pre obavite, kako bi vas vaše društvo pčelara pravovremeno unelo u elektronsku bazu pčelara SPOS-a i kako biste aprilski broj dobili na vreme, odnosno i zaostale brojeve dok ih ima na zalihama. 

 

Sve o članarini za Srbiju OVDE, a za inostranstvo na kraju teksta na istom linku. 

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici, i OVDE na latinici. 

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici, i OVDE na latinici. 

 

U aprilskom broju objavljujemo:

– Na zahtev velikog broja pčelara, objavljujemo prikaz predavanja dr Ralfa Bihlera, na XII Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu;

– Kako pčelаri mogu direktno da plаsirаju med u trgovine sа svog poljoprivrednog gаzdinstvа, bez otvаrаnjа firme i sve o obаvezi obeležаvаnjа proizvodа u mаloprodаji bаr kodom ili QR kodom?

– Mogu li pčelari ostvariti poduhvat million sadnica za milion košnica?

– Kakvo je stanje na pčelinjacima u martu i koji nas poslovi očekuju u aprilu?

– Kako racionalizovati tehniku pčelarenja na profesionalnom pčelinjaku?

– Kako smo pčelarili nekada, kako sada, a kako ćemo sutra?

– Ima li nade za izlečenje obolele od multiple skleroze uz pomoć pčela?

– Gde se sve u svetu proširila mala košnička buba i kakva je tendencija daljeg širenja?

 

Čitajte časopis „Srpski pčelar“, čiji se sadržaji temelje na aktuelnostima i na najnovijim naučno-stručnim saznanjima i istraživanjima u praktičnom pčelarstvu. Više od 120 godina neprekidnog izlaženja, „Srpski pčelar“ je pouzdan savetnik pčelarima u praktičnom pčelarenju, ali istovremeno i hroničar događaja u ovoj oblasti.

„SRPSKI PČELAR“ –

LITERATURA KOJA SE ČITA I ČUVA

 

Sadržaj aprilskog broja pogledajte OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE