SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽAN DRUGI PČELARSKI SAJAM JUGOISTOČNOG BALKANA – SPEKTAKULARAN USPEH!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.892

Nakon odličnog Prvog pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana prošle godine (OVDE), danas je održan i Drugi, koji je po svim parametrima ocenjen od mnogih učesnika kao spektakularan.

Na Sajmu su 72 izlagača ponudila svoju opremu i pčelinje proizvode ogromnom broju posetilaca, koji je za najmanje 50% premašio prošlogodišnju posetu! Prodaja je bila veća za 25-50% zavisno od štanda do štanda. 

Najmanje 10 autobusa za koje znamo, došla su iz Makedonije, iz Srbije 4, a ogroman broj automobila iz Srbije (posebno sa Kosova i Metohije), Makedonije, Albanije… u potpunosti je opravdao postojanje Sajma. Gosti iz Albanije su govorili da je sve ovo trebalo i ranije organizovati, jer je neophodno čitavoj regiji. Što se tiče Makedonije, posebna je zanimljivost što su pčelari Makedonije dolazeći na Sajam bukvalno zakrčili granični prelaz, a na carini je bilo gužvi posebno u povratku. Recimo, samo iz Probištipa su došla 2 autobusa! 

Iz Srbije su došla 5 autobusa, bar koliko znamo, i to iz Zaječara, Krivelja, Aleksinca i Niša… 

Brojni automobili ne samo da su napunili ogroman parking Sportske hale Grada Vranja, već su zakrčili sve okolne ulice. 

Sajam je otvorio specijalni izaslanik ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević, koji je divnim rečima pozdravio pčelare i učestvovao u tribini o Pogonu za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, koji je posebno pohvali kao odličan primer svim ostalim poljoprivrednicima. Ministar poljoprivrede je takođe pozdravio pčelare i poželeo uspešan Sajam! Zahvaljujemo mu se na svemu što čini za pčelarstvo. 

Predavač iz SAD-a Michael Smith održao je dva odlična predavanja. Sve govore sa otvaranja, sa tribine i oba predavanja su snimljeni, i biće objavljeni na sajtu SPOS-a u dogledno vreme. 

Veterinarska inspekcija je tokom sajma uzela uzorke meda sa svih štandova o trošku države, na čemu se posebno zahvaljujemo. 

Zahvaljujemo se svim pčelarima koji su posetili Sajam i pozivamo ih da sledeće godine povedu svoje prijatelje pčelare, te da Sajam učinimo još masovnijim, što će privući dodatne izlagače. U svakom slučaju, već sada znamo jedno, a to je da će iduće godine Sportska hala biti definitivno mala da primi sve izlagače i zainteresovane pčelare! 

Veliku zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji Grada Vranja i Sportskoj hali Grada Vranja na profesionalno odrađenom poslu tokom zahtevne organizacije Sajma, a posebnu zahvalnost upućujemo predsedniku Društva pčelara „Matica“ iz Vranja, koji je na svojim plećima izneo ogroman teret na ponos svog Društva! 

Vanvremensku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Grada Vranja dr Slobodanu Milenkoviću na maksimalnoj podršci i poverenju! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien