SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ОДРЖАН САБОР ПРЕДСЕДНИКА УДРУЖЕЊА У РАЧИDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.154

Данас је у Рачи одржан Сабор председника друштава и удружења чланица СПОС-а.

Скупу су присуствовала тачно 140 председника или представника удружења, скоро цео ИО СПОС-а, НО СПОС-а, као и председник СПОС-а. 

Имали смо посебну част да су нас посетили и цело време били са нама и одговарали на сва питања пчелара, државна секретарка Министарства пољопривреде Ивана Поповић и помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић, са сарадницима. 

Скуп је отворио председник општине Рача Ненад Савковић, који је био и наш данашњи домаћин са својим сарадницима. 

Скуп је протекао у корисној дискусији, изношењу предлога по темама скупа, како од стране руководства СПОС-а, тако и од стране великог броја председника удружења који су узели учешће у дискусији и дали конструктивне предлоге. 

Државна секретарка са сарадницима одговорила је на апсолутно свако постављено питање. Иначе је она од стране министарке одређена за сарадњу са пчеларима, и очигледно је да ћемо имати конструктиван однос, што нас јако радује. 

Наредних дана СПОС ће објединити све предлоге и званично их проследити Министарству пољопривреде на разматрање, те ће уследити детаљни састанци на којима ће све теме бити обрађене, те јавност обавештена о исходу. 

Пре скупа је освештан Погон ”Наш мед”, а државна секретарка је са сарадницима обишла Погон, упознала се са његовим оснивачким постулатима и досадашњим радом, али и са тренутним проблемима на тржишту меда који нас све погађају до граница физичке и финансијске издржљивости. Након обиласка Погона, а пре Сабора, одржан је састанак на коме је разговарано о свим отвореним питањима и предлозима. 

Захваљујемо се свима који су учествовали на Сабору, посебно делегацији Министарства пољопривреде која је била веома отворена и конструктивна. 

Сабор су пропратиле три телевизијске екипе, ТВ ПРВА, ТВ Б92 и АГРО ТВ, као и Агенција ТАНЈУГ, којима се такође захваљујемо на доласку. Изјаве за медије дали су државна секретарка Ивана Поповић и председник СПОС-а Родољуб Живадиновић, док је директор Погона имао директно укључење у Јутарњи програм ТВ ПРВА: 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE