SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ОСМЕХ НА ЛИЦУ ПЧЕЛАРА ЗБОГ 6 ЕВРА ЗА КИЛОГРАМ ШУМСКОГ МЕДАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.850

Јуче је Погон за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо почео прикупљање првог шлепера меда од пчелара за извоз.

Први шлепер меда чини шумски мед, по цени од око 6 евра за килограм (детаљније о условима продаје и цени прочитајте ОВДЕ). 

Пчеларима се најпре исплати новац, па се онда долази по мед (детаљније ОВДЕ). 

Један од пчелара, Саша Митровић из Велике Плане (први на слици са леве стране) каже да, иако је веровао у Погон СПОС-а и чувао шумски и багремов мед да га управо Погону преда, није могао ни да сања да ће цена бити овако висока. Јер, за килограм шумског меда су пчелари до скоро добијали цену испод 2,5 евра, а кад се појединих година догађало да добију до 3 евра, то се сматрало одличном ценом, мада је ретко ко и продавао по тако смешним ценама (онај коме је било баш нужно), јер се тај мед лако прода на кућном прагу. Сада када је цена дошла до око 6 евра за килограм, ни он ни његов отац који је започео породично пчеларење (први са десне стране на слици) не могу да сакрију задовољство и осмех на лицима, јер су зарадили више од дупло више него што су очекивали, буквално као да су њихове пчеле донеле дупло више меда. Саша је јуче приликом преузимања меда од стране Погона, изразио и жељу да пође са камионом до Погона и присуствује истовару свог меда, што му је и омогућено. Јер, то је ЊЕГОВ Погон, тј. Погон СВИХ пчелара СПОС-а. 

Заиста је дивно видети ове осмехе и задовољство, сада знамо да смо урадили праву ствар градећи Погон. 

Идемо даље! 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien