SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ОСНОВАН КЛАСТЕР ”УЈЕДИЊЕНИ ЗА КВАЛИТЕТ”Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.148

Одлуком ИО СПОС-а, СПОС је постао један од оснивача и члан новоформираног кластера произвођача хране и пића. Седиште кластера је у Панчеву, званично је основан 17. јула 2023. године, а регистрован од АПР-а 2. августа 2023. године.

Председник Кластера ”Уједињени за квалитет” је Милан Рајин, потпредседник је Иван Смајловић, а преостала три члана Управног одбора Кластера су Катарина Делић, Дејан Вељовић и Родољуб Живадиновић. 

КЛАСТЕР ”УЈЕДИЊЕНИ ЗА КВАЛИТЕТ” има за главни циљ оштру борбу против фалсификовања пре свега меда, ракије и вина, али и свих других производа пољопривредних и прехрамбених произвођача који нам се буду придружили. 

Произвођачи меда, вина и ракије имају велике проблеме са фалсификованим производима, а нове лабораторијске методе већ пружају могућност једноставног и непогрешивог утврђивања фалсификата. Проблем је само у томе што та метода, иако недавно акредитована, још увек није на списку Управе за ветерину Министарства пољопривреде за слање службених узорака од стране инспектора, што нам је један од приоритетних циљева. 

Знамо да постоји много непријатеља ових идеја, односно много лобиста који су против постизања оваквих циљева, али ћемо их много лакше савладати и победити ако нас буде било више и будемо покрили што већи сегмент фалсификоване хране и пића! Оне који не буду чланови кластера слободно јавно питајте ЗАШТО НЕ? 

Зато вас позивамо да нам се одмах придружите!

Чланарина је 2000 динара месечно (или једнократно 24000 динара годишње). Сврха чланарине је само једна, а то је финансирање анализа и то одмах, и пре него споменута метода буде уврштена на списак метода за слање службених узорака, наравно преко покрета потрошача, у складу са законом. 

Немамо времена за чекање! Морамо да деламо и јавности покажемо шта народ једе и пије, и то ОДМАХ. 

 

Придружите нам се што пре, што нас буде више, то ћемо лакше и брже стићи до циља – потпуне елиминације фалсификоване хране и пића у Србији! 

 

Захтев за приступање кластеру, можете преузети ОВДЕ

Попуњени захтев послати на мејл (Управни одбор Кластера одлучује о пријему): 

[email protected] 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE