SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OTKAZAN UGOVOR ADVOKATSKOJ KANCELARIJI SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.960

IO SPOS-a otkazao je ugovor o angažovanju advokatske kancelarije, počev od 1. septembra 2019. godine.

U poslednje 3 godine i 5 meseci članovi SPOS-a imali su na raspolaganju besplatne usluge advokatske kancelarije koju je SPOS angažovao od aprila 2016. godine (OVDE). 

Sada je IO SPOS doneo odluku o otkazivanju ovog ugovora koji je u proteklom periodu dao izvanredne rezultate, inovativne prodore u zaštiti interesa pčelara (PDV nadoknada: OVDE), značajno veliki broj zastupanja na sudu po osnovu tužbe za neisplaćeni med predat otkupljivačima, zastupanja na sudu zbog trovanja pčela, kao i nebrojen broj datih pravnih saveta, sa oko stotinak pčelara koji su svake godine koristili usluge advokatske kancelarije. 

Međutim, u međuvremenu je SPOS primio još jednog pravnika u radni odnos, oba naša pravnika su u ove 3 godine i 5 meseci stekli zavidno iskustvo u svim navedenim procesima, i apsolutno su u stanju da pored svog redovnog posla pružaju pravne savete članovima SPOS-a. Što se tiče zastupanja na sudu za naknadu raznih vrsta šteta, SPOS uveliko pregovara sa dva advokata koji bi besplatno zastupali pčelare na sudu i davali im pravne savete, a svoju naknadu ostvarivali kroz tužbe od druge parnične strane. Napominjemo da smo isto ponudili i postojećoj advokatskoj kancelariji, ali je ona odbila. 

Ovakva odluka IO SPOS-a doneće značajne uštede SPOS-u, a pravna zaštita pčelara neće biti umanjena, već naprotiv unapređena, jer je glavna primedba naših pčelara bila da su odgovori od advokatske kancelarije stizali kasnije od očekivanog, a sada će stizati mnogo brže. 

Zahvaljujemo se dosadašnjoj advokatskoj kancelariji koja je do sada više nego uspešno radila sa nama, žao nam je što nije prihvatila našu ponudu za izmenu uslova u nastavku saradnje. Dosadašnja advokatska kancelarija će po ugovoru nastaviti da vodi sve započete procese članova SPOS-a, tako da oko toga nema razloga za brigu. 

Takođe, aplikacija na sajtu SPOS-a za davanje pravnih saveta nastavlja da radi (detaljnije OVDE), te očekujemo da pčelari članovi SPOS-a ovu izmenu načina pružanja pravne zaštite neće ni primetiti u svom svakodnevnom operativnom radu. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE