SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ОТКАЗАНА СКУПШТИНА СПОС-аDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.814

Као што сте сигурно чули, ширење болести КОВИД-19 се знатно убрзало последњих дана, а данашњом одлуком републичког Кризног штаба, у потпуности је онемогућено одржавање Скупштине СПОС-а заказане за сутра у Београду, иако имамо одобрење Кризног штаба Града Београда.

Претходних дана учинили смо све што смо могли да се Скупштина ипак одржи, иако је велики број удружења контактирао СПОС са молбом да се седница Скупштине одложи, а нека удружења су поднела и званичан захтев. Такође, Факултет ветеринарске медицине, иако нам је дао сагласност за коришћење њихове велике сале, обавестио нас је да због њихових унутрашњих правила, због актуелне епидемиолошке ситуације, салу ипак неће моћи да нам уступе. Исто нам је одговорио и Пољопривредни факултет. Тражили смо сале широм Београда (чак и околних места, спремивши се да платимо аутобусе да људе од главне станице у Београду превезу до конкретне сале), али ниједну такву салу нисмо успели да нађемо која би била спремна да нас прими. На крају је Београдски сајам прихватио да нам уступи целу халу 1А, да столице поставимо на међусобној удаљености од 2 м, али су нам јуче и они отказали. Чак и да нису, данашње нове мере републичког Кризног штаба би то онемогућиле.

Према томе, принуђени смо да вас обавестимо да се сутрашња седница Скупштине СПОС-а отказује, док се не стекну услови за њено одржавање сходно одлукама државе, или док је не одржимо на неки други начин (у писаном облику или онлајн интернет везом), о чему ће ИО СПОС-а донети одлуку наредних дана и о томе обавестити удружења пчелара.

У међувремену, ради колико толико несметаног рада СПОС-а у овим очајним епидемиолошким условима, ИО СПОС-а је принуђен да преузме једну од својих ингеренција, сходно Статуту СПОС-а, члан 45, став 7. Сходно томе, ИО СПОС-а је донео одлуку да усвоји сва документа предвиђена за разматрање на овој седници Скупштине, како би СПОС наставио несметано да ради и остварује планиране циљеве за ову годину, а да на седници Скупштине која ће се одржати када се за то стекну епидемиолошки услови, о томе обавести Скупштину, како Статут и налаже.

Посебан је проблем што нам предстоји период интензивних радова на пчелињаку, те апелујемо на удружења да за делегате на предстојећој Скупштини делегирају оне који су у могућности да дођу на Скупштину у сваком тренутку, без обзира на радове не пчелињаку, јер не можемо знати датум одржавања, пошто је очигледно да се пандемија неће брзо смирити и да ће Скупштина бити одржана опет у условима пандемије, али у некој њеној мирнијој фази.

 

Документи о раду Савеза који су усвојени: 

Извештај о раду за 2020. 

Финансијски извештај за 2020. 

Извештај Надзорног одбора за 2020. 

Програм рада за 2021. 

Финансијски план за 2021. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien