SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PANEL NA SAJMU: „KAKO DA SRPSKI MED POSTANE SVETSKI MALOPRODAJNI BREND“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.030

 

Na XI Državnom pčelarskom sajmu 9. februara 2019. godine, SPOS organizuje panel diskusiju na temu „KAKO DA SRPSKI MED POSTANE SVETSKI MALOPRODAJNI BREND“.

Ovo pitanje, vredno desetine miliona dolara, nakon završetka Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, postaće ključno razvojno pitanje za pčelare SPOS-a, jer svaki procenat povećanja prodaje meda u malim pakovanjima a ne u buradima kao što je do sada bilo dominantno, donosiće pčelarima značajne dodatne prihode, posebno ako uspemo da med na taj način plasiramo u svetske maloprodajne lance bez posrednika, što nije lako, ali ne i nemoguće za vrhunski proizvod kakvim raspolažemo. 

Na kraju panela, pčelari će moći da postavljaju pitanja učesnicima. 

 

Subota, 9. februar 2019. 

 

PANEL DISKUSIJA

„KAKO DA SRPSKI MED POSTANE SVETSKI MALOPRODAJNI BREND“ 

 

11.00-11.10 Uvodno izlaganje predsednika SPOS-a dr med. Rodoljuba Živadinovića

11.10-12.00 Panel diskusija 

Učesnici panel diskusije: 

 

  1. Aleksandar Pavlović, direktor USAID projekta Konkurentna privreda

 

Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu je odgovoran za kompletnu strategiju i upravljanje Projektom. Kao direktor tri projekta do sada i stručnjak za tržišta u razvoju, g. Pavlović je direktno doprineo uspehu mnogih projekata USAID-a i Svetske banke. Ima 12 godina najboljeg međunarodnog iskustva u trgovini, razvoju privatnog sektora i pristupu finansijama. Poseduje Master diplomu iz međunarodnih odnosa La Salle univerziteta u Filadelfiji, SAD.

USAID Projekat za konkurentnu privredu je četvorogodišnja aktivnost koja ima za cilj jačanje prerađivačke industrije i povećanje prodaje domaćih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu.

Projekat teži saradnji sa relevantnim akterima koji rade sa srpskim kompanijama kako bi se uspostavila sistemska podrška industriji. Ovakav pristup je osmišljen s ciljem obezbeđivanja održivosti i mogućnosti preslikavanja na druge sektore.

Primarni sektori u kojima se Projekat sprovodi su prerađivački industrijski sektori voća i povrća, imajući u vidu visok potencijal za izvoz i podizanje konkurentnosti srpske privrede. Unapređujući sistemsku podršku industriji, USAID Projekat za konkurentnu privredu ima cilj da podstakne izvoz, stimuliše inovacije i pokrene investicije kako bi se srpski brendovi i proizvodi probili i bolje pozicionirali na tržištima širom sveta. Započeli su aktivnosti u maju 2017. godine.

 

  1. Slobodan Coba Jovanović, vlasnik Coba&associates brending i dizajn agencije

 

Coba&associates je brending i dizajn agencija koji već 15 godina strateškim planiranjem i dizajnom, integrisanom komunikacijom i kreativnom upotrebom digitalnih kanala stvara relevantne brendove. 

Od svog osnivanja do danas, sarađivali su sa internacionalnim i lokalnim klijentima, od vladinih institucija do malih proizvođača koji tek započinju svoj biznis. Njihovi klijenti su prepoznali vrednost njihovog iskustva, znanja i energije koju ulažu u projekte. Veruju u prave ideje, ideje koje pokreću, aktiviraju i razvijaju poslovanje i mogu da budu prenete na sve kanale komunikacije. 

Strateško planiranje im daje neophodni alat za struktuiranje brenda i definisanje njegove pozicije na tržištu, omogućujući im da sagledaju potencijale i mogućnosti za uvođenje inovacija. Originalnom metodologijom u dizajnu u stanju su koherentno da predstave sve vizuelne manifestacije brenda, od logotipa preko ambalaže, magazina i pratećih komunikacijskih materijala do digitalnog menadžmenta i društvenih mreža.

Oni prave brendove, čineći ih prepoznatljivim, postojanim i voljenim.

 

  1. Darko Mandić, suvlasnik Happy Honey d.o.o. i ekspert za izvoz meda

 

Sa 7 godina iskustva u izvozu meda na preko 15 tržišta i plasmanom više hiljada tona srpskog meda kako u rinfuzu tako i u maloprodaji, Darko Mandić je jedan od vodećih eksperata u izvozu meda. Suvlasnik je kompanije Happy Honey d.o.o. koja izvozi inovativne proizvode od meda sa dodacima voća na police 11 tržišta uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Francusku i Norvešku. Suvlasnik je ekskluzivnih prava za izvoz drugog najvećeg norveškog brenda meda Honning AS koji se u potpunosti pakuje u Srbiji odakle se u Norvešku šalje direktno na police. Potencijale srpskog meda predstavljao je na svim vodećim svetskim sajmovima hrane od Pariza do Tokija, a intervju o srpskom medu dao je i za izdanje o hrani američkog magazina Time, Inc. 

 

Zahvaljujemo se cenjenim panelistima što su prihvatili naš poziv da učestvuju i nadamo se da ćemo u budućnosti sve uspešnije sarađivati u cilju plasmana srpskog meda u vidu svetskog maloprodajnog brenda! 

 

Program celog sajma možete pogledati OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien