SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PONOSNA ČLANICA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.584

Juče, 23. oktobra 2019. godine, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, posetio je opštinu Kula, gde je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednim proizvođačima iz Krušćića, Crvenke  i Sivca gde je obišao AD „Bačka“.

Na poziv predsedavajućeg skupštine opštine Kula Velibora Milojičića i izvršnog  direktora AD „Bačka“ Miladina Ačanskog,  ispred pčelara na sastanku sa ministrom prisustvovala je članica IO SPOS-a Tatjana Mrdak. Tatjana je iskoristila ovu priliku, pozdravila ministra Nedimovića i istakla da je on lično veliki prijatelj kako Saveza pčelarskih organizacija Srbije tako i svih pčelara jer razumevanje i podrška koju on kao ministar pruža za pčelarstvo je motivišuća te su subvencije po košnici pčela kao i za opremu velika pomoć pčelarima, a takođe i preostalih pet vrsta subvencija za pčelare. 

Ministar Nedimović je sa velikim oduševljenjem pozdravio prvu ženu članicu IO SPOS-a Tatjanu i na njeno veliko zadovoljstvo izjavio da su pčelari najorganizovaniji srpski poljoprivrednici i da je za to zaslužan Savez pčelarskih organizacija Srbije na čelu sa svojim predsednikom Rodoljubom Živadinovićem koji ako je interes pčelara zna da pozove ministra i u ponoć kako bi pronašao rešenje za neki problem.

Ministar je posebno istakao da se mnogo može naučiti iz saradnje Ministarstva sa SPOS-om koji uvek zna šta hoće i pregovori se svode na konkretne i jasne zahteve potkrepljene jasnim i realnim činjenicama i po definisanju mogućnosti Ministarstva ili pregovaračkog tima, SPOS stoji iza onog što je dogovoreno i to poštuje, brani i realizuje.

Ministar je govorio o značaju pčela u oprašivanju i kolika je korist od oprašivanja kako poljoprivrednika tako i same države, subvencijama za pčelare ali i o nedaćama pčelara prilikom loših pašnih prilika i trovanja pčela. Sve ono što je govorio ministar Nedimović, a prisutni vrlo pažljivo slušali, govorio je sa puno znanja, razumevanja i saosećanja sa pčelarima jer „pčelarstvo je vrlo ozbiljna grana poljoprivrede, pčelari najintelegentniji ljudi koje sam sreo koji znaju tačno šta hoće i drže do dogovora“ rekao je Nedimović. 

Posle svega što je rekao Tatjana se osećala izuzetno ponosno što je članica SPOS-a i izrazila je još jednom zahvalnost i poklonila ministru Nedimoviću kačkete i majice na kojima je ispisana poruka opštine Kula da sačuvamo pčele kao i pčelica sa knjigom, da budemo vredni kao pčele i da neprestano čitamo knjige i učimo. Ministar Nedimović je i ovom prilikom potvrdio da je iskren prijatelj pčela i pčelara. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien