SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПОНОВО „АЗА“. ДОКЛЕ?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.982

Недавно смо на сајту СПОС-а објавили нове проблеме на тржишту са медом фирме АЗА у трговинама, али информације о новим прекршајима ове фирме не престају да стижу од стране савесних дојављивача, који су чули за борбу СПОС-а против неисправног меда на тржишту.

Како више него поуздано сазнајемо, ветеринарска инспекција утврдила је у још једном објекту мед фирме АЗА на чијој декларацији није наведена земља порекла (наравно, никако не можемо да поверујемо да то може бити случајно јер се ради о фирми која увози јефтине медове из иностранства, па се чудимо зашто се тиме не би „похвалила“ ако је са њима све у реду, или пак похвалила домаћим пореклом ако је порекло заиста домаће), као и „багремовог“ меда који то није, јер не садржи законски минималних 20% полена багрема. Фирма АЗА је ОДБИЛА суперанализу иако јој је нуђена, што даје индикативну сумњу да овде заиста тешко да може бити било каквих случајности. Иначе, објекат у коме су нађени ови медови налази се у Новој Пазови. Подсећамо да је њихов мед са сличним проблемима нађен и у објекту ЛИДЛ (ОВДЕ), као и у Меркатору (ОВДЕ). 

Како сазнајемо, оваквих утврђених неправилности са медом фирме АЗА има још МНОГО, што значи да ова фирма навелико пласира неисправан мед, те да се овде не ради ни о каквим случајностима. Чим дођемо до информација о осталим случајевима, ОДМАХ ћемо их објавити на сајту. 

Фирму АЗА још једном (до сада је ћутала на све наше јавне позиве) позивамо да се изјасни зашто и даље наставља да у промет ставља неисправан мед?

Оне трговине које пласирају овакав мед, иако су информације о бројним утврђеним честим неправилностима код меда ове фирме јавно доступне, питамо зашто настављају да пласирају такав у најмању руку сумњив мед, који мало – мало па буде неисправан у маркетима? Молимо вас да подигнете ниво поштовања својих потрошача. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien