SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POTPISAN UGOVOR O DODELI SREDSTAVA ZA PROJEKAT „PČELINJAK – CENTRIFUGA ZNANJA“ IZMEĐU OPŠTINE RAŠKA I UP „RAŠKA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.124

Juče je u zgradi opštine Raška potpisan Ugovor o dodeli sredstava udruženju pčelara ,,Raška“ na osnovu Odluke o odabiru projekata, kojima se iz budžeta opštine Raška dodeljuju sredstva za sufinansiranje projekata udruženja.

Sredstva budžeta opštine Raška dodeljena su udruženju pčelara ,,Raška“ za sprovođenje projekta ,,Pčelinjak – centrifuga znanja“ u ukupnom iznosu : 42,870.00 RSD (69,33 konkursnih bodova).

Sredstva koja su odobrena za realizaciju projekta ,,Pčelinjak – centrifuga znanja““ su namenska sredstva i mogu da se koriste isključivo za realizaciju konkretnog projekta i u skladu sa Ugovorom koji se zaključuje između predsednika opštine Raška i udruženja.

Opštinsko veće opštine Raška prati realizaciju projekta i vrši kontrolu njegove realizacije.
Udruženje – korisnik sredstava, odnosno realizator projekta dužan je da ovlašćenom licu opštine Raška, u svakom momentu, omogući kontrolu realizacije projekta i uvid u svu potrebnu dokumentaciju.
Ako se prilikom kontrole utvrdi nenamensko trošenje sredstava Opštinsko veće opštine Raška je dužno da raskine ugovor i zatraži povraćaj prenetih sredstava, odnosno da aktivira instrument obezbeđenja, a udruženje je dužno da sredstva vrati sa zakonskom kamatom.
Udruženje je dužno da Opštinskom veću opštine Raška podnosi izveštaj o realizaciji projekta.
Izveštaj se dostavlja kvartalno, osim u slučaju kada projekta ne traje duže od šest meseci i nakon realizacije projekta, a sadrži, naročito: podatke o stepenu realizacije projekta i utrošenim sredstvima.

Ugovor između opštine Raška i udruženja pčelara ,,Raška“ su potpisali :
Zoran Simović, predsednik Komisije za sprovođenje postupka dodele bespovratnih finansijskih sredstava udruženjima iz budžeta opštine Raška za 2017. godinu
Branko Zečević, predsednik udruženja pčelara ,,Raška“

Ovim putem zahvaljujemo se opštini Raška i članovima konkursne komisije na Odluci o dodeli sredstava udruženju.

 
Predsednik udruženja pčelara ,,Raška“
Branko Zečević
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien