SPOS logo
 • 18
 • 18
 • 18
 • 18
 • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POZIV ZA PUTOVANJE NA KONGRES APIMONDIJE U ISTANBULDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.591

Savez pčelarskih organizacija Srbije i Udruženje pčelara „Požarevac“ organizuju odlazak na 45. kongres Svetske pčelarske federacije APIMONDIA, koji se održava u Turskoj, u Istanbulu od 29. septembra do 4. oktobra 2017. godine. ROK ZA PRIJAVU JE DO 31. AVGUSTA.

 

U prilogu je plan predstojeceg putovanja koje se sastoji od tri dana u Instanbulu sa dva prenoćišta. Rok za prijavu je jako kratak, do 31. avgusta 2017. godine jer je neophodno što pre potvrditi rezervaciju hotelu. Opis hotela sa 4 **** stoji dole u prilogu. U cenu aražmana nije uračunata registracija na Kongresu (ulaznica na izložbeni deo pčelarske opreme) koja iznosi 50 evra po danu. U programu je planirana poseta izložbenog dela pčelarske opreme (jedan dan), a ako neko želi i drugi dan da poseti izložbeni deo, naravno da je i to moguće.

Do 31. avgusta 2017. godine potrebno je oformiti grupu od minimum 40 putnika, da bi bila potvrđena rezervacija hotelu. Broj putnika je maksimalno ograničen na 54. Ispred turističke agencije ide vodič, a u Instanbulu će nam se pridružiti lokalni vodič koji govori srpski jezik.

Prijave i sva dodatna pojašnjenja za odlazak na Apimondiju obavljaju se isključivo preko zvaničnog tehničkog organizatora putovanja, Udruženja pčelara „Požarevac“, na mejl [email protected]  ili na telefon 063221501 ili SMS-om.

 

 

ISTANBUL

27.09-01.10.2017.

 

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 

1.dan                  POŽAREVAC

27.09.2017.       Polazak autobusa iz Požarevca, sa autobuske stanice u 17:00h. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan                 ISTANBUL

28.09.2017.       Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Kraće slobodno vreme za odmor.

                            Polazak u panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog,  Taksim, Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže… Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan                  ISTANBUL

29.09.2017.       Doručak. Odlazak na Sajam. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Slobodno popodne.  Noćenje.

4.dan                  ISTANBUL

30.09.2017.       Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Zajednički obilazak Aya Sofije i Plave Džamije u pratnji lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vreme za šoping i šetnju.  U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

5.dan                  POŽAREVAC

01.10.2017.        Dolazak u Požarevac, na mesto polaska u ranim popodnevnim satima.

 

 

CENA ARANŽMANA: 135  €

 

PLAĆANJE:  u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke na dan uplate, do polaska na put. Ostatak duga biće preračunat po prodajnom kursu Societe Generale banke na dan putovanja.

NAČIN PLAĆANJA: U jednakim mesečnim ratama zaključno sa 20.12.2017 god. gotovinski, platnim karticama (visa, dina, master, maestro) ili čekovima građana bez kamate.  

 

U cenu aranžmana je uračunato:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (tur.klase, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja)
 • smeštaj u hotelu Ikbal de Lux 4* u Istanbulu u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom   (švedski sto – samoposluživanje )
 • Razgledanje grada prema programu (sa ulaznicom za Aya Sofiju)
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča i usluga lokalnog vodiča
 • Organizacija putovanja

 

 U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje kompanije Dunav osiguranje-osigurana suma je 35000e (osobe od 18-69 – 6€, deca do 18 – 3€, za starije od 69god – 12€
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-istorijske spomenike, van navedenih u programu putovanja.

 

Lokacija i opis hotela (postoji mogućnost izmene hotela o čemu će putnici biti balgovremeno obavešteni)

 

Hotel Ikbal Deluxe Hotel 4* nalazi se u centru istorijskog dela Istanbula – Fatih/Laleli. U svom sastavu ima 163 soba, restoran, recepciju 00-24h, bazen, saune, spa centar. Svaka soba ima TV i satelitskim kanalima, telefon, kao i sopstveno kupatilo. Usluga u hotelu: noćenje sa doručkom, doručak – švedski sto – samoposluživanje.

 

Napomena:

–   Doplata za sobu 1/1 iznosi:  45 eur

–   Program je rađen na bazi minimum 40 plativih putnika po autobusu.

 

 

OPŠTE NAPOMENE I INFORMACIJE ORGANIZATORA PUTOVANJA:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
 • Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4h vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnoh objekata. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, tv, klima-uređaj…)
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika, u zavisnosti od minimuma, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni gde organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate
 • Dužina trajanja slobodnog veremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima i putnicima koji ne poseduju pasoš Republike Srbije da se o uslovima ulaska u tranzitne i odredišne zemlje (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji europa.rs. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena,izmene programa putovanja ili otkaza putovanja 5 dana pre početka putovanja.

 

 

                   Važe opšti uslovi putovanja T.A. „Arriva Litas“ doo Požarevac  OTP 147/2010

 

 

 

Arriva Litas d.o.o.

Đure Đakovića 3, 12000 Požarevac,Srbija

Turistička agencija,

Požarevac, 012 513507,  225771

Veliko Gradište, 012 7661293, 7661294

Beograd   011  3621344

PIB RS 101974022

275-0010225932006-10 Societe Generale banka

[email protected]   www.turizamarriva.rs

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien