SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRAVA I OBAVEZE PRIVREDNIH SUBJEKATA U INSPEKCIJSKOM NADZORUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.441

NALED-ova Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave pripremila je prvi Info list o pravima i obavezama privrednih subjekata u redovnom inspekcijskom nadzoru koji služi kao koristan i praktičan vodič i za privrednike i za inspekcije. Dokument je formalno usvojen od strane Koordinacione komisije – Vladinog koordinacionog tela zaduženog za usklađivanje i unapređenje planiranja i sprovođenja inspekcijskog nadzora u Republici Srbiji.

 

NALED će nastaviti da aktivno učestvuje i prednjači u reformi inspekcijskog nadzora, kao i u drugim reformama kojima se gradi i unapređuje povoljno okruženje za poslovanje u Srbiji. Pored projekta podrške Koordinacionoj komisiji, koji se sprovodi uz podršku EBRD, NALED sprovodi i:

– Projekat unapređenja kapaciteta inspekcija, prekršajnih sudova i privrede, uz podršku MATRA Fonda za regionalno partnerstvo Kraljevine Holandije, koji za predmet ima uvođenje sporazuma o priznanju prekršaja i dokazivanje prekršaja iz oblasti inspekcijskog nadzora,

– Projekat jačanja upravno-inspekcijskog, upravnog i upravno-sudskog nadzora nad inspekcijskim nadzorom, uz podršku ambasade Kraljevine Norveške.

 

NALED takođe koordinira rad Stručne grupe Vladinog Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i aktivno učestvuje u procesu uspostavljanja jedinstvenog informacionog sistema za inspekcije – e-Inspektor, koji će od iduće godine objediniti rad svih inspekcija i učiniti ga izlozenim javnosti u potpunosti, pa će malverzacije i „potkupljivost“ inspektora konačno otići u istoriju. 

O pravima i obavezama privrednih subjekata pročitajte u kratkom i jasnom dokumentu, tj. OVDE

Hvala NALED-u na izuzetnim rezultatima u radu na opštu korist svih građana Srbije. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien