SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRAVILA ZA DODELU KARTICA LOJALNOSTI SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 7.919

Kao što je poznato, na Svetski dan pčela, 20. maja 2018. godine, IO SPOS-a je doneo odluku da pčelarima SPOS-a sa određenim posebnim zaslugama za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a dodeli prestižne kartice lojalnosti (Loyalty card), u tri kategorije. Kako je tada i najavljeno, došlo je vreme da posle godinu dana donesemo Pravila kojima se definiše na koji još način se može steći pravo na SPOS-ovu karticu lojalnosti.

Pravila je ustanovio IO SPOS-a na svojoj današnjoj sednici: 

 

PRAVILA ZA DODELU KARTICA LOJALNOSTI SAVEZU PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE

 

Član 1.

Kartice lojalnosti SPOS-u ustanovio je IO SPOS-a 20. maja 2018. godine. Postoje tri vrste kartica lojalnosti: zlatna, dijamantska i platinasta. Kartice lojalnosti su primarno uvedene povodom podrške gradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, ali će se dodeljivati i drugim prigodnim povodima predviđenim ovim Pravilima. Ova generacija pčelara SPOS-a, koja plaća članarinu SPOS-u u godinama prikupljanja sredstava za gradnju i same gradnje Pogona SPOS-a, nosi posebnu težinu i odgovornost na svojim plećima, koju neće imati druge generacije pčelara SPOS-a, već će samo koristiti i unapređivati benefite koje je ova generacija obezbedila svojim ozbiljnim pristupom, razumevanjem tržišnih uslova i visokom svešću o neophodnosti što bržeg početka rada našeg pogona, koji će potpuno preobraziti sliku srpskog pčelarstva. 

 

Član 2.

Kartice lojalnosti dodeljivaće se posebno zaslužnim pojedincima, izuzetno institucijama, udruženjima i pravnim licima, odnosno odgovornim i drugim licima u njima, a na osnovu odluke IO SPOS-a.

 

Član 3.

ZLATNA KARTICA LOJALNOSTI

Zlatna kartica lojalnosti dodeljuje se svim pčelarima koji su kontinuirano, bez prekida, članovi SPOS-a od 2017. godine (računajući i 2017. godinu) i na dalje. Ako pčelar ikada preskoči jednu godinu članstva, gubi pravo na ovu karticu.

 

Član 4.

DIJAMANTSKA KARTICA LOJALNOSTI

Dijamantska kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili manje od 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata).  

 

Član 5.

PLATINASTA KARTICA LOJALNOSTI

Platinasta kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili najmanje 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata). 

Takođe, platinasta kartica se dodeljuje i pčelarima koji plaćaju članarinu SPOS-u a koji u najmanje tri uzastopne godine plasiraju najmanje 10 kg meda godišnje po obeleženoj košnici (shodno poslednjoj aprilskoj prijavi stanja na pčelinjaku) preko Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, shodno odgovarajućem ugovoru o čuvanju i plasmanu meda.

 

Član 6.

Sve kartice lojalnosti mogu se dodeliti i drugim fizičkim i pravnim licima, kao i institucijama i udruženjima, koji su u dužem vremenskom periodu, kontinuirano, sistematski i nesebično pomagali, unapređivali i promovisali SPOS i njegove aktivnosti.

 

Član 7. 

Kartice lojalnosti imaju nasledni karakter (ako se direktni potomci budu bavili pčelarstvom tj. kćeri i sinovi, zadržaće pravo na posedovanje ove kartice, i prebaciće se na njihovo ime u trenutku kada to prvobitni nosilac poželi, recimo zbog starosti ili prestanka bavljenja pčelarstvom, ali i upokojenja i slično).

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien