SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIJAVITE TROVANJE PČELA U ŠIDUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 666

Kako smo već objavili, posle tretmana komaraca u Šidu (OVDE), a prema informacijma pčelara sa terena, došlo je do trovanja pčela. Za sada samo dvoje pčelara je usmeno zvanično prijavilo Odboru za zaštitu pčela Saveza pčelarskih organizacija Srbije broj košnica na kojima je došlo do stradanja.

Ostvaren je kontakt sa veterinarskom inspektorom Dušicom Buđanovac, koja je organizovala da veterinarski inspektor izađe na teren i ovim putem joj se zahvaljujemo na zalaganju da se pokuša sa utvrđivanjem razmera trovanja.

Otežavajuća okolnost je ta što je opština Šid ispoštovala proceduru prijavljivanja tretmana komaraca, ali advokatska kancelarija SPOS-a analizira ceo slučaj i pokušava da nađe neko rešenje, ali i sam njihov pokušaj je apsolutno nemoguć bez konkretnih podataka o nastaloj šteti.

Pozivaju se svi pčelari koji su imali gubitke da se jave pčelaru Draganu na telefon 062 893 08 32, jer je on na terenu u kontaktu sa nadležnim veterinarom i može da mu dostavi podatke o šteti. Potrebno je pripremiti osnovne podatke (ime i prezime, broj stajališta koje su pčelari imali na teritoriji opštine Šid, broj košnica sa potpunim ili delimičnim stradanjem…). Čak i ako nemate sve od navedenog, OBAVEZNO prijavite štetu, jer ako ne prijavite, to je isto kao da se trovanje nije ni dogodilo. Zahvaljujemo se ovom prilikom Draganu na zalaganju i izdvojenom vremenu u pokušaju da na samom terenu bude na usluzi pčelarima! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien