SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROBLEM TRETMANA KOMARACA IZ AVIONADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.041

Problem tretmana komaraca iz aviona je veliki. Po tom pitanju, SPOS je sa NALED-om organizovao posebnu akciju potpisivanja Deklaracije o zaštiti pčela (OVDE), a i ranije je, pre dve godine, pozvao pčelarska udruženja da na vreme jave SPOS-u termine tretmana koji bi im odgovarali (OVDE), kako bi SPOS mogao da reaguje na vreme i zamoli opštine da se suzdrže od tretmana u određenim terminima. Odaziv pčelarskih udruženja je bio katastrofalan, ali zato zovu dan ili dva pre tretmana tražeći od SPOS-a da reaguje, a to je nemoguće u dan ili dva, jer opština ima par stotina u Srbiji, a SPOS je samo jedan.

Zato smo i tražili da nam pravovremeno javite gde imate problem, kako bismo ga pravovremeno rešili, a to se radi još prilikom izrade budžeta, znači negde u novembru jedne godine, za tretmane u narednoj godini.  

Većina opština u Vojvodini je potpisala Deklaraciju o zaštiti pčela, ali to nije dovoljno, jer je sasvim realno da predsednik opštine potpiše nešto, o čemu referenti koji se time bave uopšte ne budu obavešteni. Zato je zadatak da pčelarska udruženja na terenu urade sve što mogu u kontaktu sa svojim opštinama, a ako ne uspeju, nastupa SPOS da svojim sredstvima reši problem, ako je to ikako moguće. Kao što se sećate, sa Šidom je tako postignut dogovor da se ne tretira ove godine u vreme kada je lipova paša u toku (OVDE).

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien