SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROJEKAT: API INHAL KOMORADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.311

Projekat: Api inhal komora. 

 

Projekat finansira Evropska unija


 

Projekat : Api inhal Komora

Projekat „Api inhal komora“ se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)“ koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Nosilac projekta je Udruženje građana „Harmonija“ Caribrod iz Dimitrovgrada a partner na projektu je Savez Pčelarskih Organizacija Srbije.

Kao centralna projektna aktivnost predviđena je izgradnja i opremanje Api inhal komore na teritoriji opštine Dimitrovgrad, kao i njeno svečano otvaranje. Otvaranju će prisustvovati predstavnici lokalne samouprave, predstavnici donatora i partnera na projektu, predstavnici pčelarskih udruženja Pirotskog okruga i svi zainteresovani građani.

Predavanje na temu ,,Api inhal komore i tretman u njima“ od strane predavača Sanje Stanojević, lekara specijaliste pedijatrije i licenciranog Api terapeuta, kao i profesionalne pčelarke, predstavlja vid upoznavanja građana sa ovom inovativnom tehnologijom u oblasti pčelarstva i njenoj važnosti za unapređenje celokupnog zdravstvenog stanja korisnika tretmana.

Predsednik SPOS-a, gosp. Rodoljub Živadinović održaće predavanje na temu „ Pčele i važnost pčela za očuvanje životne sredine “ gde će poseban akcenat staviti na pčele kao vrstu u izumiranju, što predstavlja opasnost za čovečanstvo i njegov opstanak. Ljudski nemar, nezdrava životna sredina, nepravilna upotreba pesticida, dovela je  do značajnog pada populacije pčela koje su veoma važne za građane jer oprašuju više od 80 odsto biljaka koje koristimo u ishrani. Pčele su najbolji pokazatelj bezbedne životne sredine za čoveka jer mogu da žive samo u zdravom i čistom okruženju. Bez njih sa naše trpeze nestala bi kvalitetna i zdrava hrana i zato čuvanjem pčela čuvamo život, čuvamo nas same.

U Predškolskoj ustanovi „8 septembar“ održaće se sa decom radionice o pčelama i pčelarstvu na temu „Svet pčela i pčelarstvo“, „Košnice i pčele“ i „Izložba dečijeg stvaralaštva“ u kojoj bi deca svoje radove predstavila roditeljima i široj javnosti. Ciljevi radionica su edukacija dece o pčelama, pčelarskim priborom i proizvodima od pčela.

Projektom je izdefinisan i sveukupni cilj koji se ogleda u činjenici da se doprinese razvoju turističke ponude i sadržaja u ruralnim mestima kroz jačanje partnerskih odnosa pčelarskih udruženja i izgradnjom svesti o očuvanju životne sredine. Specifični ciljevi projekta ogledaju se u povećanju broja turista (api turista) u opštini Dimitrovgrad kao i aktivnom uključivanju dece, građana, članova pčelarskih udruženja u opštini Dimitrovgrad i sticanju znanja kroz predavanja, radionice, izložbe o pčelama, api turizmu,zaštiti pčela i važnosti za očuvanje životne sredine. 244 direktnih korisnika (dece, mladih, pčelara, građana, članova pčelarskih udruženja na novou Pirotskog okruga) i 216 indirektnih korisnika, će biti uključeno u implementaciji projekta kroz izgradnju i otvaranje api inhal komore, održanih predavanja i radionica sa decom predškolskog uzrasta.

Vreme sprovođenja projekta je 6 meseci, tačnije od 15 septembra 2019. god. do 15 marta 2020. god.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati predsednika Udruženja građana „Harmonija“ Caribrod, Aleksandar Andrejević putem mejla [email protected] ili na telefon +381 63 435 174.

 

Link ka informacijama o samom projektu ReLOaD.

 

Nosilac projekta:                                                                                                        Partner na projektu:

                                           

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien