SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROTEST PČELARA ZBOG TROVANЈA PČELADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.072

Povodom poslednjeg slučaja trovanja pčela u Surdulici, kada je uginulo pčela u preko 200 košnica i masovnog trovanja pčela svake godine, u celoj Srbiji, Udruženje pčelara “Matica” iz Surdulice, u saradnji sa Regionalnom asocijacijom pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije iz Niša, organizovaće protestni skup pcelara.

Protestni skup pčelara,

Dana 17. jula 2015. godine u 12 časova,

pod geslom:“NE ČINITE ZLO SEBI, NE TRUJTE PČELE”

 

            Protestni skup će se održati u centru grada, odakle će pčelari u povorci krenuti u obilazak okolnih mesta: Belo Polje, Alakince, Dugojnica i Suvojnica.

            Na skupu će biti upućen apel voćarima da se prema pčelama odnose savesno i humano, jer je korist od pčela koju voćari ostvarju daleko veća od koristi koju ostvaruju pčelari. Istovremeno biće upozoreni i na zakonske odredbe i visoke kazne predviđene Zakonom o sredstvima za zaštitu bilja.

            Na skupu biće pozvani nadležni inspekcijski organi Pčinjskog okruga, predstavnici udruženja voćara i mediji.

            Organizator poziva pčelare sa područja Pčinjskog, Jablaničkog, Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, da dođu u velikom broju na zakazani protesni skup i skrenu pažnju javnosti na problem trovanja pčela. Da bi protest imao prepoznatljivo pčelarsko obeležje, za vreme protesta učesnici će nositi pčelarske bluze odnosno pčelarske kape, koje će svaki učesnik treba da ponese sa sobom.

 

Agenda:

11,30 – Okupljanje učesnika protesta ispred Poslovne zgrade HE “Vlasina” u Surdulici

12,00 – Protesni skup ispred zgade opštine u Surdulici

13,00 – Formiranje povorke učesnika protesta ispred Poslovne zgrade HE “Vlasina”i polazak u obilazak okolnih mesta: Belo Polje-Alakince-Dugojnica-Suvojnica i povratak na mesto polaska.

 

PREDSEDNIK

Ivica Kostić

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien