SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRVI SASTANAK U MINISTARSTVU OKO REGISTRACIJE PČELARSKIH VOZILADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.538

Danas popodne je u Ministarstvu poljoprivrede održan prvi sastanak sa pomoćnikom ministra poljoprivrede Radivojem Nadlačkim, direktorkom Agencije za bezbednost saobraćaja Jasminom Milošević i pomoćnikom direktorke Agencije Milanom Petrovićem iz Sektora za vozila.

Povod za sastanak je izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja (OVDE) radi ustanovljavanja novih pravila za registraciju pčelarskih vozila. 

Razmotrena je metodologija pripreme novog Pravilnika koji treba da maksimalno koliko je moguće, shodno našim zakonima, liberalizuje definiciju i registraciju pčelarskih vozila. 

U ponedeljak će direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja razgovarati sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja, i očekuje se brzi zvanični početak rada na izradi Pravilnika iz gore navedenog linka. 

Hvala svim učesnicima sastanka na dobroj volji da ovaj problem rešimo koliko je moguće pre. 

Napominjemo da je interesovanje pčelarske javnosti za rešavanje ovog problema ogromno, ali iako smo još u maju pozvali pčelare da daju svoje predloge kako da problem bude rešen i da iznesu svoja iskustva sa problemima na koje su nailazili prilikom registracije vozila, od maja do danas je poslat SAMO JEDAN predlog. 

Dana 7. avgusta smo poziv pčelarima ponovili poslednji put (OVDE), ali do danas nije stigao NIJEDAN JEDINI predlog… 

Prvi radni sastanak radne grupe za izradu Pravilnika biće održan u dogledno vreme, ako ni do tada ne bude bilo predloga, nemojte se posle buniti i sećati se problema koje imate, a niste ih prijavili pravovremeno kako bi bili rešeni. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien