SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SA 992.000 DINARA MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PODRŽALO KANDIDATURU ZA DOMAĆINA KONGRESA APIMONDIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.753

Već je javnosti poznato da je SPOS podneo kandidaturu za domaćina Kongresa Svetske pčelarske federacije Apimondija u Beogradu 2021. godine. Kandidaturu je podržala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Ministarstvo poljoprivrede je nedavno raspisalo Konkurs za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a koji su od javnog interesa u 2017. godini, i danas je objavljena Odluka o izboru projekata, prema kojoj je SPOS podržan sa 992.000 dinara.

Konkurs možete pogledati OVDE, a Odluku u celosti možete pogledati OVDE

Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede i ministru Branislavu Nedimoviću i na ovoj više nego značajnoj podršci, u nizu mnogih drugih podrški koje smo do sada dobili. Kao što je poznato, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović će i lično prisustvovati prezentaciji SPOS-a i Srbije u Istanbulu 3. oktobra 2017. godine na Generalnoj skupštini Apimondije, kada će se i glasati za domaćina Kongresa Apimondije 2021. godine. 

Ova sredstva omogućiće nam da, zajedno sa sredstvima Kongresnog biroa Srbije i SPOS-a, dostojno pokrijemo sve troškove koje kandidatura podrazumeva, i predstavimo Srbiju i SPOS na pravi način u Istanbulu na Kongresu Apimondije, sa nadom da će delegati pčelarskih saveza svih zemalja sveta, prepoznati sve prednosti koje Srbija ima za organizaciju svetskog Kongresa pčelarstva! Ako uspemo da dobijemo domaćinstvo Kongresa, to će biti događaj koji će preporoditi srpsko pčelarstvo, u privrednom i marketinškom smislu. Ako ne uspemo u tome, kompletna prezentacija Srbije koju sprovodimo, svakako će izuzetno doprineti daljoj promociji srpskog pčelarstva, koje već ima značajnu reputaciju u svetu koje je steklo poslednjih godina, a sada će ta reputacija biti značajno poboljšana. Inače, naš tim koji vodi kandidaturu je izuzetno optimističan! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien