SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAŠA TATOMIROV O MOTIVIMA ZA DONACIJU NAŠEM POGONU „NAŠ MED“ dooDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.457

Predsednik Društva pčelara „Nektar“ iz Novog Miloševa, Saša Tatomirov, pčelar sa 300 pčelinjih društava, uplatio je donaciju za izgradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, u visini od 40.000 dinara, što daleko prevazilazi sumu od predlozenih 120 dinara po košnici. Poslao nam je pismo u kome obrazlaze svoje motive za podršku gradnji Pogona.

SPOS se najsdračnije zahvaljuje Saši Tatomirovu na ovoj podršci, kao i poslatom pismu.

Evo celog pisma: 

 

„Poštovani,

Mnogo je ovih dana, pa i poslednjih meseci polemike oko donacije za izgradnju našeg pogona SPOS-a za prikupljanje i plasman meda bez posrednika.

Kao što svi dobro znamo, Izvršni odbor SPOS-a je zamolio sve pčelare koji žele i mogu da doniraju 120 dinara po košnici za izgradnju pogona kako bi bio što pre izgrađen.

Videvši to, ja sam bez ikakve dileme bio ubeđen, a sada još i više, da je to prava stvar za sve nas, te sam stoga dobrovoljno uplatio 40.000 dinara za izgradnju Pogona. Uplatio sam i više nego što imam košnica (300 pčelinjih društava), a da sam u tom trenutku mogao, uplatio bih i još, što u budućnosti i nameravam.   

Jedini motiv za donaciju mi je bio taj što duboko smatram da je u pitanju 100% ispravna stvar koja se radi za korist svih pčelara članova SPOS-a, svih nas zajedno. Kada se Pogon izgradi, to će napraviti ogromnu konkurenciju drugim otkupljivačima meda i smatram da više nećemo moći tako lako da dođemo u situaciju da med (posebno suncokretov, a taj ja imam najviše) dajemo u bescenje) i da nas bukvalno pojedini otkupljivači ucenjuju na najdrskiji način. Čast izuzecima, kao što je bila firma kojoj sam predao med ove godine.

Moramo svi znati da što je veća konkurencija – time se postiže bolja cena. Ne vidim u čemu je tu problem i zašto oni koji nisu uplatili novac za pogon toliko „galame“. Ne moraju da uplate -niko ih nije ni terao niti ih tera i ne proziva, a oni se sami javljaju i brinu o NAŠEM Pogonu, i što je najgore, pljuju po nečemu u čemu oni neće, ne žele i ne moraju da učestvuju. Ja sam svesno i dobrovoljno uplatio svoj novac, niko me kao ni njih nije na to terao i naterao – ponosan sam time što sam bar malo pomogao izgradnju Pogona i svim dušebrižnicima bih rekao da ne treba oni da brinu o mom novcu, kao i novcu drugih donatora (jer oni svoj nisu dali).

Smatram da je pogon SPOS-a koji uskoro počinje da se gradi izuzetno korisna stvar za sve pčelare Srbije. Ubeđen sam da će se time povećati cena meda pri otkupu što je svima nama u interesu.

Drage kolege, ja, eto, ovako kao što sam napisao gledam na gradnju Pogona SPOS-a i zamolio bih sve pčelare koji ako ne mogu da pomognu barem ne odmažu. Sve mogu da razumem, ali jednu stvar nikako da razumem. Zašto stalno pljujemo po nekome ko radi, zašto stalno neke insinuacije, zašto stalno mislimo da su u pitanju „teorije zavere“ itd.

Niko nikoga ne tera da da svoj novac ako neće, ali ja smatram da je krajnje pozitivna stvar u pitanju i JA KAO ČOVEK KOJI ŽIVI ISKLJUČIVO OD OVOGA POSLA, maksimalno podržavam ovaj projekat!

Morao sam ovo da napišem, jer jednostavno više ne mogu mirno da gledam, da gde god se okrenem, ljudi koji nisu uplatili za Pogon i ne žele (valjda im ne treba, ja to tako razumem) dižu toliku galamu, a mi donatori, nas stotine i stotine, mirno sedimo i ćutimo.

Pozdrav svima i svako dobro,

Saša Tatomirov,

Predsednik Društva pčelara „Nektar“ iz Novog Miloševa“ 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien