SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDE U ALEKSINCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.410

Danas je ministar poljoprivrede gospodin Branislav Nedimović sa saradnicima posetio ne tako davno otvorenu hladnjaču „Monicom“ u Aleksincu, koja ima najveći kapacitet dnevnog prijema voća i povrća u čitavoj Srbiji od čak 150 tona dnevno. Ministra su dočekali investitor i vlasnik hladnjače gospodin Moma Nikolić, predsednik opštine Aleksinac gospodin Nenad Stanković, narodni poslanik sa teritorije opštine Aleksinac gospodin Dalibor Radičević, potpredsednik opštine gospodin Čedomir Rakić, a pridružio im se i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović. Imamo lepe vesti za pčelare.

Inače, hladnjača je zaista impresivna, radi se o velikoj investiciji gospodina Mome Nikolića, koji je kupio staru zapuštenu hladnjaču, i pretvorio je u jedan od najvrednijih prerađivačkih resursa čitave Srbije. Sve pohvale za ideje i pregalački rad! 

Nakon obilaska hladnjače, bilo je dosta vremena za razgovor po pitanjima pčelarstva. Razgovarano je o molbi predsednika SPOS-a sa prethodnog sastanka sa ministrom poljoprivrede, da se iznađe način da se pčelarstvio ipak naknadno ubaci u IPARD, jer je taj predlog SPOS-a pre par godina odbijen (SPOS). SPOS je dobio informaciji direktno iz Brisela da je to moguće, i da je samo potrebno da Srbija pošalje novi predlog i da će kancelarija u Briselu koja se time bavi, to prihvatiti bezu ikakvih problema. Ministar je danas rekao predsedniku SPOS-a da je prihvatio njegovu inicijativu sa prethodnog sastanka, i da je ovih dana dao nalog da se pčelarstvo ubaci u IPARD! Ovo je veliki uspeh za srpsko pčelarstvo, jer će sada i srpskim pčMinistarelarima biti na raspolaganju ova sredstva, kada krene njihova realizacija. Zahvaljujemo se ministru na ovoj izvanrednoj vesti! Ministar je inače danas dao izjavu za medije u kojoj je, između ostalog, rekao da Ministarstvo poljoprivrede čini sve da ta sredstva postanu što pre dostupna srpskim poljoprivrednicima, uprkos problemima u prošlosti. 

Takođe, predsednik SPOS-a dobio je danas od ministra još jednom potvrdu da će subvencije po košnici iduće godine biti povećane, što je obećano na prethodnim sastancima. Ministar je pokazao izuzetno razumevanje i podršku za pčelarstvo, iznevši analize Ministarstva poljoprivrede o izuzetno dinamičnom rastu pčelarstva ovih godina, te je rekao da će Ministarstvo taj trud pčelara maksimalno podržati. 

Zahvaljujemo se ministru na dobroj volji i realnom razumevanju vrednosti pčelarstva za srpsku ekonomiju, i nadamo se daljoj uspešnoj saradnji i ostvarivanju i drugih dogovora sa prethodnih sastanaka. Za sada je ministar pokazao vanrednu ekspeditivnost u ispunjavanju datih obećanja, te uopšte ne sumnjamo da će tako biti i u narednom periodu! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien