SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA PREDSEDNICOM VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANOM BRNABIĆDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.018

 

Na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, u kabinetu predsednice Vlade ovih dana je održan sastanak sa predsednikom SPOS-a Rodoljubom Živadinovićem.

Sastanku je prisustvovala i Maja Bojović, savetnica u Jedinici za implementaciju strateških projekata kabineta predsednice Vlade. 

Razgovarano je o izgradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ u Rači. Predsednik SPOS-a izvestio je predsednicu Vlade o tome da je građevinski deo Pogona završen, da je u toku instaliranje opreme za rad Pogona na veliko koje će orijentaciono trajati do kraja januara, da se uskoro očekuje instaliranje adekvatnog transformatora za Pogon i slično. Predsednik SPOS-a se zahvalio na njenoj ličnoj sveobuhvatnoj podršci ovom projektu SPOS-a i opštine Rača, kao i na finansijskoj podršci Vlade od 50 miliona dinara. 

Razgovarano je o mogućem datumu otvaranja Pogona, i preliminarno je dogovoreno da se Pogon otvori krajem februara, eventualno početkom marta. Otvaranju Pogona prisustvovaće lično predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a pozvan je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te se nadamo da ga obaveze neće sprečiti da i on prisustvuje otvaranju jednog ovakvog Pogona srpskih poljoprivrednika. 

Zahvaljujemo se predsednici Vlade Republike Srbije, njenim najbližim saradnicima, kao i celoj Vladi Republike Srbije i predsedniku Srbije, na sveukupnoj do sada pruženoj finansijskoj i operativnoj pomoći kako bi se naš Pogon izgradio i na proleće 2020. godine i zvanično krenuo sa radom! 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien