SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ŠKOLA ZA PČELARE POČETNIKE U BEČEJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.965

Još jedno izdanje besplatne Škole za pčelare početnike u organizaciji Udruženja pčelara „Tisa“ iz opštine Bečej počinje u petak 2. decembra. Prijavljivanje je u toku.

Zainteresovani se mogu obratiti predsedniku udruženja bečejskih pčelara Miletu Mučalovu na telefon: 065/267- 01-00.

Svakog petka uveče učesnici ove jedinstvene edukativne aktivnosti moći će da savladaju osnove, ali i da od iskusnih pčelara čuju sve što im je na početku potrebno.

U Udruženju pčelara „Tisa“ aktivno je oko 90 članova, dok je broj pčelara u najvećoj potiskoj opštini iz godine u godinu sve veći. Kao razlog velikom interesovanju sugrađana za ovu delatnost u ovdašnjem udruženju vide lošu materijalno situaciju.

Članovi „Tise“, kao i drugi u zemlji, bore se sa plagijatima kojih ima i po marketima, a jedan od načina da se tome suprotstave jeste i edukacija budućih pčelara koji će proizvoditi kvalitetan med.

Inače, među novim pčelarima u najvećoj potiskoj opština ima i sve više mladih, koji koriste mogućnost da besplatno pohađaju školu pčelarstva za početnike koje udruženje svake godine organizuje.

Prema mnogima, krivac za nezavidnu situaciju pčelara u Srbiji jeste i med koji dolazi iz daleke Kine i iz Južne Amerike, čiji kvalitet ne može da se meri sa onim koji se ovde proizvede. Međutim, ohrabruju vesti da je srpski med sve traženiji u inostranstvu. Upravo u tome vide šansu ovdašnji proizvođači.

Iako ova godina nije bila naročito uspešna za proizvodnju meda, Bečejci su sa optimizmom obeležili 125 godina organizovanog pčelarenja u najvećoj potiskoj opštini. Iskusni pčelari u opštini Bečej, gde je tlo idealno za ovu delatnost, kažu da za pčelarenje, naročito ono koje donosi profit, treba mnogo strpljenja, odricanja.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien