SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPREČIMO KRAĐE PČELA ZAJEDNIČKIM SNAGAMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.109

Operativni tim SPOS-a za suzbijanje krađa pčela uputio je juče svim predsednicima društava i udruženja članica SPOS-a, dopis oko organizovanja zajedničke akcije na sistemskom suzbijanju pojave krađa pčela, a ovde taj dopis objavljujemo u celosti, te pozivamo i sve pojedince, pčelare SPOS-a, da se odazovu i lično, ili preko predsednika svog udruženja, kako bismo što pre prikupili podatke i sačinili potrebne evidencije, dokumente i timove koji će se baviti ovim problemom na terenu.

Evo dopisa: 

 

Poštovani predsednici osnovnih pčelarskih organizacija, članica Saveza pčelarskih organizacija Srbije,
poštovani pčelari Saveza pčelarskih organizacija Srbije,
 
 
SPOS je formirao Operativni tim za suzbijanje krađa pčela, videti OVDE

S obzirom da je baza podataka učinjenih krivičnih dela (iz oblasti pčelarstva) na teritoriji Republike Srbije osnova za dalji uspešan rad Operativnog tima, obaveštavamo Vas da je:

Potrebno da prikupite podatke o krađama košnica, pčelarske opreme i druge opreme vezane za pčelarstvo, o požarima na pčelinjacima i drugo kojima su članovi Vaših društva/udruženja oštećeni u proteklih 3-5 godina.

Navedeni podaci će se sistemski i statistički obraditi kako bi imali jednu sveobuhvatnu sliku o štetama pričinjenim pčelarima. Operativni tim će uraditi analizu i na osnovu toga sa rukovodstvom SPOS-a nastupati kod nadležnih institucija (ministarstvo pravde, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo poljoprivrede, osiguravajuća društva…) kako bi pomogli i unapredili zaštitu imovine, organizovali bržu reakciju, a sve u cilju unapređenja pčelarstva.

Takođe potrebno je da dostavite podatke o članu/članovima Vašeg društva/udruženja koji je/su radnici MUP-a ili penzionisani radnici, a koji imaju volju i želju da se priključe radu Operativnog tima i stvaranju mreže koja bi doprinela bržoj i efikasnijoj pomoći pčelarima kojima se desi krađa.

Ukoliko imate predlog za unapređenje i efikasniji rad Operativnog tima dostavite predloge i ideje.

Tabele sa podacima možete slati elektronski (obrazac iz priloga OVDE) ili pismeno (drugi obrazac iz priloga OVDE).

Mejl za kontakt je [email protected], sve gore navedene podatke i predloge potrebno je poslati na navedeni mejl.

Unapred Vam se zahvaljujemo na saradnji!

U Beogradu
13. juna 2017.

Šef Operativnog tima za suzbijanje krađa pčela (OVDE),
Radivoje Stojanović
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien