SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

СТАЊЕ БАГРЕМА НАКОН МРАЗАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 13.001

Рано ујутру 28. априла, а у неким крајевима и 27. априла ујутру, дошло је до делимичног или потпуног измрзавања багрема. Наравно, далеко од тога да је то прво измрзавање, било их је више и у најранијим фазама развоја багрема, што се лако може и данас потврдити, јер на таквим теренима цвет багрема је сада јако мали, до 5 мм свега, што најбоље говори да је први цвет измрзао у раној фази, а затим избио други, који знамо да ретко уме да замеди. О томе смо више писали на сајту и у часопису ”Српски пчелар” прошле године, те на основу тих упутстава лако можете утврдити где је у раним фазама развоја багрема долазило до измрзавања а где није.

Пчелари из више делова Србије су нам јавили где је дошло до измрзавања, па смо вам прикупљене податке у овом тексту објединили и приказали. 

Напомињемо да је најјачи мраз био ујутру 28. априла, мада метеоролошке станице нису успеле да га свуда забележе у правој мери, јер их и нема свуда тамо где пчелари Србије возе пчеле на багремову пашу. Ево које су најниже температуре забележене те ноћиу на званичним метеоролошким станицама широм Србије: 

У наставку текста објављујемо стварно стање на терену, прикупљено од наших чланова. 

 

Да бисте наставили са читањем текста, морате се улоговати на сајт СПОС-а својом шифром и контролним кодом са ИД чланске карте СПОС-а. Преузимање и даље прослеђивање информација са заштићеног дела сајта СПОС-а је кривично дело, а кажњиво је и по Статуту СПОС-а. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE