SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

UĐITE ŠTO PRE U STANDARD KVALITETA „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.471

Iako Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo još uvek nije završen, i njegov pun početak rada se realno očekuje tek u poslednjem kvartalu 2019. godine, SPOS intenzivno traži buduće kupce meda, pokušavajući da uspostavi poverenje i ugovori dugoročnu saradnju sa ozbiljnim kupcima kvalitetnog meda. Za sada pregovori teku u dobrom pravcu, ali ispostavlja se da nećemo imati dovoljno meda iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ za izvoz, jer je nedovoljan broj pčelara pristupio standardu kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ da bi bilo dovoljno meda iz ovog prestižnog standarda i za domaće tržište i za izvoz.

Pri tom je poznato da se za med iz standarda realno može očekivati veća cena na tržištu. 

Podsećamo vas da je ulaz u standard kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ POTPUNO BESPLATAN, da ne morate naručivati tegle SPOS-a ako to ne želite ili ako nemate razvijenu maloprodaju, već je jedino potrebno da standard primenjujete, po njemu proizvodite med, a med i tako možete prodavati kao i do sada, samo što u tom slučaju na njega, sem u propisanoj ambalaži (tegla SPOS-a) ne možete napisati da je med iz standarda, već ćete ga prodavati na malo kao i do sada. 

ALI, kada SPOS nađe odgovarajućeg kupca za med iz standarda, moći ćete da ga predate na otkup našem Pogonu radi daljeg plasmana, kao med iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“.

Naravno da je NEMOGUĆE da tek nakon što SPOS obezbedi povoljne uslove plasmana meda ulazite u standard kvaliteta DPP, sa ciljem prodaje svog meda po tim povoljnijim uslovima, jer prvo morate biti u standardu i imati licencu da bi med proizvodili po pravilima DPP. Znači, pre početka sezone 2019. godine morate potpisati Ugovor o licenci, kako biste kasnije med iz predstojeće pčelarske sezone mogli da prodate kao med iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“. 

Kako ući u standard kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ možete pročitati OVDE

Idemo dalje u sigurnu budućnost! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien