SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

УНАПРЕЂЕЊЕ ПЧЕЛАРСТВА У МАЧВАНСКОМ И КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.010

У организацији Пчеларског друштва Лозница, 15. 12. 2018. године са почетком у 17 часова, у сали Омладинског центра, трг Јована Цвијића бб, професор Пољопривредног факултета у Београду, Небојша Недић одржаће предавање на тему „Производња матица са освртом на квалитет меда“.

 

Предавање које организује Пчеларско друштво Лозница једна је од заједничких активности у оквиру сарадње Регионалне Развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине (РРА ППР) и 5 удружења пчелара (из Ваљева, Осечине, Љубовије, Крупња и Лознице) са територије Мачванског и Колубарског округа (детаљније ОВДЕ). 

 

Предавању ће присуствовати представници пчеларских удружења и локалних сампоуправа са територије Мачванског и Колубарског округа, представници РРА ППР, пчелари као и грађани који су заинтересовани за бављење пчеларством. Циљ предавања је да се пчеларима појасни процес производње матица и његов утицај на производњу меда.

 

Након предавања, биће организован пријем нових чланова као и плаћање чланарине за 2018. годину. Такође, током скупа, представници РРА ППР ће представити пројекат „Унапређење производње и квалитета меда у мачванско колубарском округу“. Овај пројекат финансира СДЦ кроз Програм  подршке  руралном и регионалном развоју у Србији који спроводи конзорцијум партнера НИРАС, Рурални фоум Пољске и Партанер Солушнс.

 

Водећи  партнер на пројекту је Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине Д.О.О. , а остали партнери су Град Лозница, Град Ваљево, Општине Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, Осечина, Богатић, Мионица, Уб, као и  Пољопривредна школа Ваљево, Пчеларско друштво „Лозница“, Друштво пчелара „Азбуковица“ и удружење пчелара „Нуклеус“ Ваљево, КПЗ Ваљево, Удружење „Пера Јовановић-Комирићанац“ Осечина, Друштво пчелара „Мачва“ Богатић. 

 

Укупан буџет пројекта је 121.873 CHF,  допринос СДЦ је  103.592,05 CHF, док је допринос партнера  18.280,95 CHF.  Детаљније о пројекту ће током скупа говорити Зоран Ђурић, члан Извршног одбора Пчеларског друштва Лозница, Љиљана Николић, директорка РРА ППР, као и Леополд Роллингер, координатор пројекта. 

 

Овим путем позивамо све заинтересоване да нам се придруже.

 

Уколико су Вам шотребне додатне информације молимо Вас да се обратитите Милану Грујићу, члану Извршног одбора ПД Лозница, на: [email protected] или на 064 9836261.

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien