SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

URGENTNO UPUTSTVO PREDSEDNICIMA UDRUŽENJADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 19.593

IO SPOS je doneo odluku da pokrene akciju prikupljanja meda (i propolisa) za najugroženije slojeve stanovništva preko 65 godina, kako bi tako pomogli državi u suzbijanju posledica infekcije korona virusom.

Detaljno o akciji pročitajte OVDE

Akcija se završava SUTRA, 

MOLIMO SVE PČELARE KOJI NISU ODNELI MED U SVOJE UDRUŽENJE DA TO MOMENTALNO URADE! A ne samo da nešto od države traže, a kad državi treba pomoć, da gledaju u pod! Jer njima sve treba, i subvencije, i dozvola za posetu pčelinjaku, i dozvola za selidbu i BUKVALNO SVE, a kad trebaju da pokažu društvenu odgovornost, onda ih nije sramota da se sakriju u mišju rupu i prave neinformisani! O uplati donacija za pokretanje Pogona SPOS-a i da ne govorimo, to je tek bruka! Svi treba da znaju da Pogon neće adekvatno proraditi dok svi ne daju donacije, jer nema sredstava za njegovo pokretanje u punom kapacitetu! A ko zna, možda pčelarima i ne treba siguran plasman, možda im je ovako bolje… i to je rešivo… 

MOLIMO SVE PREDSEDNIKE UDRUŽENJA da najkasnije 26. marta do 15 sati prijave SPOS-u na mejl [email protected] ili na 060/444-08-08 koliko su kg meda i bočica propolisa prikupili. 

MOLIMO SVE PREDSEDNIKE UDRUŽENJA KOJI SU SAKUPLJALI MED A PREDAJU GA KOME ONI ŽELE, NE ČEKAJUĆI ODLUKU DRŽAVE KOJOJ INSTITUCIJI NA LOKALU DA PREDAJU MED, DA SLOBODNO SMATRAJU DA U AKCIJI SPOS NISU NI UČESTVOVALI, JER SE MED NE MOŽE POKLANJATI TAMO GDE ONI ŽELE, VEĆ TAMO GDE DRŽAVA KAŽE, JER JE OVO POMOĆ DRŽAVI!

Ako date med tamo gde vi želite, to onda nije deo akcije SPOS-a, i smatraćemo da ste ODBILI da učestvujete u akciji koju je inicirao i organizovao SPOS! 

Spisak udruženja koja su učestvovala u akciji i količine meda koje su sakupljene, biće javno objavljene. 

Javno će biti objavljen i spisak udruženja koja nisu učestvovala u akciji, kao i spisak udruženja koja MISLE da su učestvovala (ODBILA) jer su recimo predala med instituciji koju su oni smatrali za pogodnu, a ne onoj kojoj država bude rekla, da bi podela meda bila uniformna i cela akcija bila AKCIJA a ne SHOW. 

Čim saznamo odluku državnih organa kojoj instituciji treba predati med, odmah ćemo objaviti. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien