SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

USKORO MOGUĆNOST DIREKTNOG UČLANJIVANJA PČELARA IZ INOSTRANSTVA U SPOSDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.568

Zbog interesovanja pčelara iz većeg broja inostranih zemalja da se učlane u SPOS preko SPOS-ovih osnovnih pčelarskih organizacija u zemlji i inostranstvu, a što Statut SPOS-a i Zakon o udruženjima omogućuju, predsednik SPOS-a juče je održao sastanak sa vlasnikom firme Tirien koja je izradila i održava elektronsku bazu pčelara SPOS-a, radi izmene baze.

U praksi, to znači da će bilo koji zainteresovani pčelar iz bilo koje države na planeti, moći da se učlani u SPOS preko nekog udruženja sa teritorije Srbije ili inostranstva (za sada su iz inostranstva članovi SPOS-a samo dva udruženja pčelara iz Brčkog). 

Naime, svako društvo pčelara može da učlani u svoje članstvo i fizička lica iz inostranstva. Fizička lica će platiti članarinu tom društvu u dinarima ili devizama (ako društvo ima devizni račun). Trenutni problem je što se ta lica ne mogu i formalno upisati u elektronsku bazu pčelara SPOS-a, jer ona to ne omogućuje. Juče su dogovorene izmene baze, koje će se implementirati u dogledno vreme. 

Tada će svaki zainteresovani pčelar iz inostranstva i zvanično moći da se upiše u bazu SPOS-a kao član nekog udruženja SPOS-a sa teritorije Srbije ili inostranstva, i da stekne sva prava na osnovu članstva koja su moguća u inostranstvu (ID karticu, pristup zaštićenim delovima sajta i aplikacije za mobilne telefone koja se priprema, novom forumu SPOS-a kada bude zaživeo, besplatni ulaz na Državni pčelarski sajam, pravo na priznanja i slično…). 

Obavestićemo vas pravovremeno kada izmene u bazi budu završene. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien