SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

УВЕЗЕН МЕД ИЗ УКРАЈИНЕ ПО 1,15 ЕВРА ЗА КИЛОГРАМDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 10.360

СПОС је данас добио поуздану анонимну пријаву СА СВИМ ПРАТЕЋИМ ДОКАЗИМА о увозу пчелињег меда из Украјине по цени од 1,15 евра за килограм.

Поседујемо апсолутно све информације из истог извора, али их за сада не можемо јавно објавити. Извор информације нам је дао сагласност за објаву. 

Ако нас ико (увозник) из било ког разлога тужи због ове информације, доступни смо надлежним органима Републике Србије у свако доба дана и ноћи, али ћемо тада јавно објавити и име купца меда. Исте надлежне органе позивамо да добро провере квалитет овог меда у нашим и страним лабораторијама, да наши потрошачи не би јели нешто што није мед, у случају да овај мед није исправан. Наравно, сасвим је могуће и да је исправан, али то нека анализе покажу. 

Јер, заиста је невероватно поверовати да када меда на планети нигде нема због лоше године, пчелињи мед може да се продаје по овој цени, која је 2,5-5,6 пута мања од тренутне тржишне цене меда. Потрошачима поручујемо, памет у главу кад купујете МЕД! 

Поред тога, пошто смо ову информацију прво објавили на Фејсбуку, јавио се пчелар Денис Фадејев из Украјине са информацијом да се мед у Украјини откупљује по цени од 1,4 евра, а ето тај исти мед се код нас извози по цени од 1,15 евра. Претпостављамо да је извозник из Украјине неки добар човек који жели да помогне српском народу, па ради са губитком? 

После овога, као и после свих других чињеница које смо презентовали претходних месеци, АПСОЛУТНО нас више не чуде бројни напади на СПОС протеклих месеци, од како је Погон почео да пласира мед пчелара СПОС-а по реалним тржишним ценама, јер је сада СВЕ ЈАСНО. Ако некоме ни сада није јасно, требало би да посети лекара… 

Немамо ми ништа против увоза меда, овај народ је тражио слободно тржиште пре 20 година и добио га је, имамо против ако нешто са тим медом није у реду, да држава никада до сада мед није послала у иностранство на анализу на природност, и захтевамо да се то коначно уради и потврде или демантују наше сумње. Јер, свако има право на сумњу, а надлежни морају да је побију или докажу. Сумња је више него оправдана, кад се узме у обзир податак да је мед увезен по нижој цени од откупне у земљи порекла, што је економски НЕМОГУЋЕ. 

Ево и снимка меда који смо добили: 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien