SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA DECEMBAR 2020.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.312

Danas je završen časopis „Srpski pčelar“ za decembar 2020. godine.

 

Časopis će se štampati u ponedeljak, utorak, 23. i 24. novembra, a pakuje se i šalje u četvrtak i petak, 26. i 27. novembra i već od subote 28. novembra stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva. U slučaju kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne. 

 

Kao i do sada, i u ovom decembarskom broju, objavljujemo sadržaj svih dvanaest brojeva „Srpskog pčelara“ u 2020. godini, koji vam omogućuje brzo i lako pronalaženje naslova i sadržaja koji vas interesuju. U 2020. godini u časopisu je, u 12 mesečnih brojeva, na 768 strana, u sedam rubrika, objavljeno ukupno 205 naslova, što je prosečno 17 naslova po broju. Najveći broj tekstova je iz  tehnike pčelarenja – 60, zatim aktivnosti SPOS-a i pčelarskih organizacija – 50, intervjui, reportaže i druge teme – 42, biologija, bolesti i štetočine pčela – 30, pčelinji proizvodi i apiterapija – 13, oprema, alat i pribor – 7 i medonosna flora – 3 naslova. 

 

Dominantan sadržaj ovog decembarskog broja su obaveštenja i informacije o najvažnijim aktivnostima SPOS-a, prvenstveno na otkupu i plasmanu meda, na veliko i malo, koji je SPOS uspostаvio preko svog Pogonа zа prikupljаnje i plаsmаn medа pčelаrа SPOS-а „Nаš med“ doo. U ovom poslu SPOS je ostvario najviše ikada postignute cene meda, u kojem pčelari ostvaruju značajne benefite, što predstavlja značajan doprinos ukupnom napretku pčelarstva u Srbiji.

 

Druga tema po obimnosti je analiza pčelarske sezone u zemljama u okruženju: Hrvatskoj, Sloveniji i Republici Srpskoj, sa ciljem sagledavanja stanja u pčelarstvu u regionu i planiranja strategije i pravce razvoja pčelarstva, na širem planu.

 

Iz ovih razloga toplo vam preporučujemo učlanite se u SPOS i na vreme obnovite pretplatu na časopis „Srpski pčelar“ za 2021. godinu. Istovremeno, imajte u vidu da se i dalje suočavamo sa novim talasom epidemije korona virusa, koji će onemogućiti ili značajno otežаti okupljаnjа pčelаrа na predavanjima, seminarima, sajmovima i sl. pa će časopis „Srpski pčelar“ ostati  jedini pouzdan izvor znanja i informisanja.

 

Detaljno o članarini SPOS-a za 2021. godinu, za Srbiju www.spos.info/clanarina-spos-a-samo-200-dinara-mesecno i u časopisu „Srpski pčelar“ za oktobar 2020. godine, na str. 580. Kаko postаti člаn SPOS-а, аko ste držаvljаnin neke druge držаve i tаmo živite (Slovenijа, Hrvаtskа, Bosnа i Hercegovinа, Crnа Gorа, Mаkedonijа…), na kraju teksta na istom linku i u istom broju časopisa, na str. 583.

 

Kako se pretplati na časopis „Srpski pčelar“ iz inostranstva pročitajte www.spos.info/casopis-pcelar/pretplata-iz-inostranstva.

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE  na ćirilici, i OVDE  na latinici i na odvojivoj omotnici ovog broja časopisa.

 

Sadržaj časopisa možete pogledati OVDE

 

Čitajte „Srpski pčelar“ jer je to vaš pouzdan savetnik u pčelarenju i pravi putokaz na budućnost pčelarstva.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien