SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

V FESTIVAL MEDA „VRBAS 2016“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.578

Početkom oktobra u Vrbasu je održan peti po redu festival meda.

Festival meda u Vrbasu je manifestacija koja obuhvata spoj izlagača meda i svih onih koji vole i umeju da cene proizvod uzajmnog rada pčele i čoveka.

Festival nije samo puka prodaja meda i ostalih pčelinjih proizvoda, to je manifestacija koja na najlepši način vrši afirmaciju tih proizvoda.

Svi dosadašnji, današnji i svi budući festivali meda u Vrbasu imaju cilj i zadatak da pčelari našeg udruženja svojim potrošačima ponude i prodaju, prirodne i najkvalitetnije proizvode.

Zaista je lepo videti  lepo uredjenijh štandova sa lepezom svih pčelinjih proizvoda, lepo etiketiranih, još lepše aranžiranih plenili su  svojom lepotom i izgledom brojne posetioce koji su posetili ovu manifestaciju.

Festival meda i njegovu realizaciju prati više od stotinu učesnika koji mu daju, proizvodni, kulturni, edukativni, umetnički i turistički karakter. Na trgu u centru grada, cvećem okićenim i lepo aranžiranim od strane cvećare „kraljica“, pored izlagača meda i pčelarske opreme, smenjivali su se recitala:Mia Novković i Mile Savić, Folklorni ansanbl Kulturnog centra Vrbas, Dečiji folklorni ansanbl KUD „Karpati“ Vrbas, ženska izvorna pevačka grupa udruženje kraišnika „Krajina“ Vrbas. Naši najmladji i od meda sladji klinci i klinceze PU „Boško Buha“ Vrbas. Dečiji tamburaški orkestar „Čuperak“ Rasvno Selo, učenici  razreda OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ Vrbas.

Eksponati Muzeja Vrbas o istorijskom razvoju pčelarstva u vrbasu.

Fotografije o pčelarstvu našeg udruženja.

Likovni radovi učenika oš Brstvstvo i jedinstvo Vrbas na temu pčela i meda.

Zbog ovakvog programskog sadržaja, turistička organizacija opštine Vrbas, naš festival je uvrstila u turistički kalendar manifestacija naše opštine.

Festival je pozdravio pred. Udruženja pčelara Vrbas Branislav Ćeranić, a otvoren je uz lepu ocenu i pohvalu predsednika opštine Milana Glušca.

Gosti festivala su predstavnici UP Bačka Palanka Zdravko i Desa Obradović, i predstavnik UP Avram Maksimović Sombor Savo Tadić, kao i naš najstariji pčelar Miljko Vasiljević.

Festival je završen druženjem izlagača i gostiju uz razmenu utisaka i iskustva sa željom da sledeći festival bude još bolji.

Vrbas, leta gospodnjeg 2016              

Pčelar Mile Savić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE